Борисов: Правителството се бетонира с подкрепата на „Атака“, готови сме със следващ вот на недоверие

Filed under: Актуално от днес,България |

Имаме блокада на границата, а министърът на транспорта е на екскурзия в Сингапур

Цветанов трябва да се съобрази с това, което съм казал

34-19-01-PM-Borisov-ParliamentБойко Борисов напусна пленарната зала веднага след като гласуването по вота на недоверие приключи и стана ясно, че правителството оцелява. Не очаквах „Атака“ да подкрепи вота на недоверие. Те бетонираха това правителство. Това е факт, категоричен беше Борисов. Председателят на ГЕРБ обяви пред журналистите, че вече са готови с внасянето на нов вот на недоверие. Ще продължим с тази практика. Вече сме готови с темата за нов вот на недоверие. Засега няма да кажа повече подробности, продължи Борисов. Относно дебатите за Изборния кодекс Борисов каза, че парламентарната група на ГЕРБ още не се е запознала изцяло с проекта. Борисов коментира и темата за проблемите на превозвачите по българо-турската граница. Нищо не се прави по въпроса. Правителството бездейства. Хората там страдат, а министърът отишъл на почивка в Сингапур. Аз като бях министър-председател и имаше същите проблеми, отидох и се срещнах с хората. Оставих министъра там, докато не се реши проблемът, а тези не правят нищо. Ще се включа в организираната подписка в Свиленград, каза още Борисов.

Ако има някаква информация и документи, трябва да отиде и да предостави или съответно да каже какво точно има предвид. Той ясно трябва да разбере и да се съобрази с това, което съм казал, обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос за заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и твърденията му за прокуратурата.

Попитан дали не му е минало през ума да спре Цветанов от закуската при Обама, Бойко Борисов каза: „Не, там е по лична покана“.

Във вторник Борисов каза пред медиите: „Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример“.

 

Spread the love