Цветанов: Борисов е прав, приемам думите му, но има справка на ГДБОП срещу Борислав Сарафов, няма нищо вярно в това, което каза Пеевски

Filed under: Актуално от днес,България |

34-19-02-0000215625-article2Цветан Цветанов обяви, че има справка на ГДБОП за оказване на натиск и други престъпления, извършени преди време от зам. главния прокурор Борислав Сарафов.

Така зам.-председателят на ГЕРБ отговори на призивите на главния прокурор и на Бойко Борисов да потвърди с факти думите си, че Сарафов е замесен в престъпления. Цветанов дори заяви, че Сотир Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов.
След като Борисов прикани Цветанов да се съобрази с искането му, той отговори пред журналисти следното:
„Понеже информацията е класифицирана, ще кажа само – има справка, която е изготвена от ГДБОП и изпратена по компетентност на главния прокурор. Тя касае действия, свързани с оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Главният прокурор е разпределил по компетентност на съответна прокуратура – аз не знам коя е“.
Бившият вътрешен министър не даде повече подробности. Но подчерта, че ако тази справка е била разгледана в дебата за номинациите за заместник главни прокурори, вероятно Цацаров нямало да предложи Сарафов.
„Информацията за разговорите на Камен Ситнилски е едно десертче спрямо основното ядене, което излезе за Борислав Сарафов“, подчерта обаче Цветанов.
По повод коментара на Борисов, че позицията на Цветанов е лична, а не на ГЕРБ, той заяви:

„Абсолютно съм съгласен с нашия лидер и се съобразявам с него, че не трябва да се атакуват институциите, това е вредно за държавата. Когато има подобни справки, всеки доблестен гражданин трябва да говори с тъга и с болка за тази ситуация“.
На въпрос дали ще остане зам.-председател на ГЕРБ, Цветанов отговори, че това ще бъде решено на предстоящия конгрес на партията в неделя, но заяви, че няма опасения за политическото си бъдеще.
Той заяви още, че не нарича Делян Пеевски лъжец, но отрече твърденията му. Депутатът от ДПС разказа, че ексминистърът го е карал да прави чадър над престъпни босове в неговите медии и че е притискал главния прокурор за назначения на негови заместници.
Пеевски излезе с отворено писмо, в което заяви, че Цветанов се е срещал с него в МВР 40 пъти.

 

Spread the love