Два мача изиграха петричките „Мечета” с ЦСКА на ст. «Българска армия» в столицата, децата се снимаха за спомен, родители и треньори си размениха любезни поздрави

Filed under: Спорт |

Георги Шаламанов вкара уникален гол във вратата на „армейците”, а брат му Илия Шаламанов прояви котешки рефлекс и 5-6 пъти спаси вратата на петричкия тим

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДвете възрастови групи на ДФК „Мечетата”, водени от триото Ивайло Стоянов, Ивайло Хаджигаев и Емил Вангелов, изиграха два полезни контролни мача не срещу кой да е, а срещу ЦСКА, набор 2003 и 2004 година.

Поканата, отправена от ръководството на «армейския» клуб и лично от директора на ДЮШ на ЦСКА Спас Джевизов, бе приета със задоволство от треньори, футболисти и родители на петричкия клуб. Ненапразно три автобуса и десетина леки автомобила отпътуваха заедно от южния град, за да присъстват на двата контролни мача. На единия от напълно обновените терени в спортния комплекс „Българска армия” се състояха и двата мача. Първата среща беше между детските отбори на набор 2003, а след тях излязоха на терена набор 2004. OLYMPUS DIGITAL CAMERAКакто се очакваше, победи постигнаха младите «армейци». От трибуните на играта на децата се радваха бивши и настоящи футболни величия на «армейския» клуб, между които Спас Джевизов, сега директор на ДЮШ на ЦСКА, Владимир Манчев – треньор в ДЮШ на клуба, и Валентин Илиев – футболист в мъжкия отбор на ЦСКА. Много добро впечатление ставиха петричките «Мечета» с играта си и доста от техните имена влязоха в тефтеpите на треньорите от различните възрастови групи на ЦСКА.

След приключване на срещите Спас Джевизов поздрави треньори и футболисти на ДФК «Мечетата». Валентин Илиев пък отиде лично да поздрави Георги Шаламанов за отличната му игра и гола, който отбеляза в «армейската» врата. Последва и снимка за спомен. Брат му Илия Шаламанов, който пазеше вратата на набор 2003, прояви котешки рефлекс и 5-6 пъти спаси вратата на петричкия тим от попадения. Последваха и снимки с футболисти и родители от двете страни, дошли да наблюдават децата си.

В тези две възрастови групи играят и момчетата на селекционера на «А» отбора на България Любослав Пенев, на Валентин Илиев, на Боронсузов и други. Децата си размениха адреси и телефонни номера, по което личи, че запознанството между футболистите на ДФК «Мечетата» и ЦСКА ще прерасне в приятелство. Още отсега се знае че по време на лятната подготовка на ДЮШ на ЦСКА участие ще вземат и тримата петричани – вратарят Илия Шаламанов и нападателите Георги Шаламанов и Благой Стоянов. Всичко това показва, че в ДФК «Мечетата» треньорският щаб работи много правилно, с добри познания в съвременния футбол. Такава бе оценката и на директора на школата на ЦСКА Спас Джевизов и треньорите Роман Тафраджиев, Владимир Манчев и Димитър Михайлов.

Spread the love