Гьонсуратлък: Пред 1500 благоевградчани Муса Палев паркира мерцедеса си на тротоара под носа на Апостола на свободата

Filed under: Благоевград |

41-01-02 Mysa Palev copyПред 1500 благоевградчани областният управител на Пиринско Муса Палев показа какъв не трябва да бъде българският управник. 41-01-02 1 copyДемонстрацията стана завчера на поклонението пред паметника на Васил Левски, където бе отбелязана 141-годишнината от неговото обесване. 41-01-82- copyПървият мъж на областта пристигна със служебния си „Мерцедес” ML 270 и го паркира на тротоара под носа на Апостола, газейки Закона за движение по пътищата, Общинската наредба за опазване на обществения ред и най-вече благоприличието. Множеството се направи, че не вижда нарушението. Насъбралите се край паметника политици и управници – също. Не дойде и общинският паяк да прибере мерцедеса нарушител. Изобщо не последва нищо от това, което щеше да последва, ако на тротоара стоеше колата на някой обикновен гражданин.

В партията на Муса Палев на такава постъпка казват гьонсуратлък.

Обикновените хора от всички партии пък казват, че това е демонстрация на недосегаемост. Нещо като: «Мога да правя всичко, за мене не важат законите!»

По някаква ирония на съдбата обидната картинка се разигра пред гранитните очи на Апостола, който преди да увисне на бесилото, учеше народа ни, че в свободна България всички ще са равни, без оглед на «класа, пол, занятие». Пред същия този величав Васил Левски, който казваше «За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.”

Безгрешни хора няма и Муса Палев може би осъзнава грешката си. Ако е така, нека послуша Левски и „да поправи кривицата си”, като отиде и си плати глобата в „Паркинги и гаражи”.

Така ще бъде достоен за Апостола на свободата, когото отиде да почете с цвете. Ще покаже и че приема заветите му, които са формулирани в едно изречение: ”На България трябват дела, а не думи.”

Снимките:
1 Муса Палев
2 Паркираният Джип
3 Момент от шествието

 

 

 

Spread the love

2 коментара за: Гьонсуратлък: Пред 1500 благоевградчани Муса Палев паркира мерцедеса си на тротоара под носа на Апостола на свободата

 1. Да не говорим, че говоренето по мобилен телефон е забранено само за гражданите, колко пъти минават на светофара смешковци с патрулки, и си подал главата до средата навънка да го видят всички че той е кука и на него му е разрешено, ако така се прави закон и се спазва мерси, ще сложа скрити камери, специално за тях на повечето важни кръстовища, гарантирам че за 3 дена ще има доста богат материал за кой? Само за Госопдари за ефира, друг нема и да му обърне внимание.

  memememem
  2014/февруари/21 at 11:30 AM

 2. Ма нали фуражката е зад джипа и я пази бре, какво се възмущавате, вместо да му напише акт, тоя му я пази. Какво ревете, нима патрулки не се качват по тротоарите, например при бариерата на зърнени, паркирали на тротоара и пишат актове, по 14 полк също чучнат се на тротоара, вместо учениците да ходят до икономиката и хората да се движат свободно. А и най нагло пишат актове. Смешна държава, кво се ловите за тоя Палев. Глейте милицията какви ги върши.

  memememem
  2014/февруари/21 at 11:24 AM