Бойко Борисов: Не съм искал никакви услуги от Делян Пеевски и не съм зависим! Не съм се виждал само с Доган

Filed under: Общество |

На Местан ще му припомня, че преди двата тура на местните избори той обърка къщите и вместо при Георги Първанов дойде при мен

 

43-09-82 Boyko-Borisov-Председателят на ДПС Лютви Местан призова Бойко Борисов да каже колко пъти се е срещал с Делян Пеевски и по какви теми са разговаряли. Настояването бързо се превърна в тема №1 в държавата. По този повод от ПИК потърсиха Бойко Борисов.

– Г-н Борисов, Местан Ви призова да разкриете истината за срещите Ви с Пеевски. Колко пъти сте се виждали с него?

– Не виждам смисъл да отговарям на когото и да било с кого съм се срещал. На Местан ще му припомня, че преди двата тура на местните избори той обърка къщите и вместо при Георги Първанов, който тогава беше президент, дойде при мен. Тогава той носеше едни папки, свързани с изборите. След това на местните избори ДПС игра заедно с БСП срещу ГЕРБ, най-вече в смесените региони Кърджали, Търговище и други градове. Не мисля, че беше редно той тогава да се среща с действащия президент и да говорят за избори. А сега мен ме атакуват, че съм се срещал с Първанов, което не е вярно.

– Този въпрос е много важен. Затова е необходимо да отговорите.

– За мен има много по-важни теми в държавата. Явно с този въпрос искат да се отклони вниманието от други важни теми като това, че се готви колосална кражба на 500 млн. лева посредством обществените поръчки, че НЕК, както е тръгнала, ще банкрутира и следващото правителство ще завари една банкрутирала Национална електрическа компания, като чистката в ДФ „Земеделие“. Това са все важни въпроси, които касаят държавата.

– Колко пъти и по какъв повод сте се срещали с Пеевски?

– За последен път ще отговоря на този въпрос. Срещал съм се многократно не само с Делян Пеевски, но и с народни представители от всички партии – БСП, „Атака”, РЗС. Провеждал съм многократни срещи с депутатите от БСП. Срещал съм се с всички лидери на партии – Сергей Станишев, Волен Сидеров, Яне Янев, Иван Костов. С тях сме разговаряли по теми, които касаят държавата. Единственият, с когото не съм се срещал нито веднъж, е Ахмед Доган. С него не съм имал никакъв контакт. Уважавам много г-н Местан. Според мен е нормално политици от различни партии да се срещат и да разговарят, а не да гледат помежду си като хора, които са врагове, които трябва да бъдат унищожавани. Много ми е интересно какво ще отговори Местан на въпроса за „аварията“, която е предизвикана в Гърмен, където уволнени от ДПС учители трябваше да говорят за махането им в национален ефир. Това ми напомня за ранната Украйна.

– За какво разговаряхте с Пеевски?

– Разговаряли сме по служебни въпроси, касаещи държавата и за регионите.

– Искали ли сте той да Ви помогне медийно?

– Никога не съм искал подкрепа от неговите медии. Не съм в зависимост от него. Доказателство за това е атаката, на която съм подложен от неговите медии. За никакви услуги и зависимост не може да става въпрос и това е доказано.

 

Spread the love