Паметният знак на братята освободители и монолитът на Гоце Делчев отрупани с цветя на националния празник: Кметът Камбитов: Трети март е нашето възкресение като народ

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Стотици благоевградчани се включиха в шествието за 136-годишнината от освобождението от турско робство

49-03-001  DSC_0754 copy„Трети март е не просто празник, а нашето Възкресение като народ“. С тези думи кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов постави началото на тържествата по повод националния празник на Република България 3 март. 49-03-001  DSC_0135 copyПред хиляди благоевградчани, събрали се със знаменца в ръце на пл. „Македония”, той изтъкна, че свободата на българския народ е отговорност пред идните поколения, а единството е един от най-необходимите добродетели за България.

49-03-001  DSC_0074 copyПоредицата от събития, посветени на Освобождението на България от турско робство, започнаха на паметния знак пред стадион „Христо Ботев“, където преди 136 години е посрещнат освободителният отряд на майор Орлински.

Подробности в печатното издание

Снимките:
1 За кмета д-р Атанас Камбитов единството днес е жизнено необходимо на българския народ, както свободата по време на робството.

2  Част от официалните лица на пл. „Македония”

3 ОбС шефът Радослав Тасков и депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева полагат цветя пред паметния знак на братята освободители.

Областният Муса Палев поднесе венец пред паметника на Гоце Делчев за 3 март

49-03-001  Mysa Palev copyОбластният управител Муса Палев поднесе венец пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград в знак на признателност пред подвига на руските войници, румънските и фински воини, българските опълченци, апостолите на българската свобода и всички, вградили живота си в олтара на Свободата.

Подробности в печатното издание

Снимката: Муса Палев поднесе венец пред паметника на Гоце Делчев в знак на признателност.

 

Spread the love