Ваня Попова от НПГ „Димитър Талев” стана кмет за един ден на община Гоце Делчев

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

57-06-02-KRASIT-1  Москов -Ваня Попова copyКметът на община Гоце Делчев Владимир Москов отстъпи кметския си кабинет вчера на чаровната дванадесетокласничка Ваня Попова от НПГ „Димитър Талев”, като й предостави управлението на общината за един ден.

57-06-02-KRASIT-1 10 момичета и момч copyУчениците заедно с титулярите имаха възможност да преживеят един реален работен ден от управлението в общинската администрация. Те бяха посрещнати точно в 9,00 часа вчера от секретаря на общината Мариана Устаилиева, след което на проведената среща в кабинета на кмета Владимир Москов се запознаха с неговите заместници и обсъдиха вълнуващия работен ден. Владимир Москов заяви, че оценява високо инициативата „Мениджър за един ден” и пожела на учениците след завършването си да заемат управленски постове в администрацията, както и да получат доверието на обществеността да управляват община Гоце Делчев.

Община Гоце Делчев бе домакин на инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България” за 13-а поредна година. В нея се включиха 10 ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев”, които заеха местата на кмета на общината, заместник-кметовете, секретаря, директорите на дирекции и специалиста „Връзки с обществеността”.

Местата на тримата заместник-кметове Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш заеха Ангел Духов от 12-и клас, Елена Трампова от 11-и клас и Ахмед Манов от 12-и клас. Секретарската длъжност се падна на Любка Късова, която пое отговорностите от Мариана Устаилиева. Отговорната работа като директор на Дирекция „Общинска собственост” пое Вера Ташкова, а директор на Дирекция „Финансово-стопанска дейност” за един ден бе Джесика Галинова. Дирекция  „Устройство на територията” пое Мария Пирнарева, отдел „Счетоводство” оглави Таня Янева, а длъжността специалист „Връзки с обществеността” се падна на Анна-Мария Петева.
Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 13-а поредна година. Събитието има за цел да създаде и поддържа градивна взаимовръзка между бизнеса, практическото обучение и местната управа. „Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събитие на „Джуниър Ачиийвмънт България”. Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да проверят своите умения и да планират бъдещето си.

 

Снимките:

1 Ваня Попова седна на мястото на кмета Вл. Москов.

2 Десетте ученици, участници в инициативата „Мениджър за един ден”

Spread the love