Над 100 работници на „Напоителни системи“ протестираха край Е-79 заради неизплатени от 3 месеца заплати

Любка Георгиева от КТ „Подкрепа” – Дупница: Ние не се молим за милостиня, а за онова, което ни се полага

58-01-85 napoitelni1 copyНад 100 служители на „Напоителни системи“ от клон Струма-Места излязоха на протест край Благоевград. Те се събраха на полигона до главен път Е-79, където изразиха недоволството си заради неизплатените им заплати от декември миналата година. Митингът протече мирно и в него се включиха работници от Дупница, Перник, Кюстендил, Благоевград, Гоце Делчев и Сандански.

Протестиращите бяха обградени с плътен полицейски кордон от над 70 униформени. На място пристигна и шефът на полицията в Пиринско комисар Георги Костов. До блокада на международното шосе обаче не се стигна.

„Четвърти месец сме без  заплати, как да изхранваме семействата си“, попитаха риторично протестиращите, някои от които се оплакаха, че са останали без ток заради неплатени сметки.

58-01-85 napoitelni2 copyРаботниците бяха подкрепени от двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа”, които ги окуражават да покажат пред България болката си, за да може правителството да чуе техните искания.

58-01-85 napoitelni3 copy”Може би трябва да спрете отводнителните помпени станции, да наводните земеделските земи на нашите добри земеделци и тогава може би ще разберат, че сте нужни. Правителството се гаври с хората, а вие се срамувате да кажете, че са ви оставили без хляб, че ви накараха да няма с какво децата ви да ходят на училище. Ние не желаем подаяния, ние не се молим за милостиня, а за онова, което ни се полага”, каза Любка Георгиева от КТ „Подкрепа”- Дупница.

58-01-85 napoitelni4 copyПротестиращите  се заканиха, че ако гласът им не бъде чут, ще преминат към ефективни стачни действия и ще  обявят гражданско неподчинение.

За днес е насрочен митинг в Пловдив, а за понеделник – в Пазарджик.

Снимките:

1 и 2  Служителите  на „Напоителни системи“ носеха знамена.

3 Протестиращите се заканиха, че ако гласът им не бъде чут, ще преминат към ефективни стачни действия.

 4 Протестиращите бяха обградени с плътен  полицейски  кордон.

 

 

..

Spread the love