Педагози в писмо: Ася Бояджиева не ръководи добре Икономическата гимназия в Благоевград, предизвиква конфликти

Filed under: Благоевград |

Началникът на РИО-Благоевград Огнян Соколов: Жалбата е анонимна, не сме задължени да я проверяваме

Digital CameraУчители от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград скочиха срещу директорката Ася  Бояджиева. Според педагозите тя не ръководи добре гимназията и често се стига до конфликти. Ася Бояджиева е директор на гимназията от около 3 г. и зае мястото на дългогодишната директорка Велка Широканска, която се пенсионира, след спечелен конкурс. Бояджиева е сред учредителите на ГЕРБ в кв. “Еленово” и активен член на партията.  

Педагозите от ПГИ са изпратили писмо до РИО-Благоевград, в което подробно са описали оплакванията си. Очаквали и експертна проверка, която да установи нарушенията.

Потърсен за коментар, началникът на РИО-Благоевград Огнян Соколов обясни, че жалбата от ПГИ е анонимна и от инспектората не са задължени да я проверяват.” Понякога проверяваме и анонимни жалби, но това решаваме в зависимост от засегнатите въпроси и от тяхната сериозност”, обясни Соколов. Той не се ангажира с отговор на въпроса дали в гимназията ще има проверка по сигнала.

Според запознати авторите на жалбата не са посочили имената си, тъй като се страхуват от репресии. Те твърдят, че колективът е разделен на групички, приближените на директорката били привилегировани, а опозиционерите понасяли непрекъснато критики.

ПГИ „Иван Илиев“ е най-голямата професионална гимназия в Пиринско, тя е сред училищата с най-големи випуски, има прием на ученици след 7-и и след 8-и клас.

Снимките:

1 Ася Бояджиева

2 Огнян Соколов

 

 

Spread the love