Волейдамите на „Велбъжд“ отново сред най-добрите осем тима при старшата възраст

Filed under: Спорт |

Кюстендилки оглавиха своята група след три победи с по 3:0 гейма

64-23-01-krasi-1_st.vazr_volejbolДевойките старша възраст на „Велбъжд“ за поредна година намериха място сред осемте най-добри тима в страната, класирайки се директно за държавните финали по волейбол. До този успех кюстендилските волейболистки стигнаха, след като заеха първо място в крайното класиране на трета група от първенството на България и по този начин спечелиха единствената квота от този поток.

След три категорични победи в първия зонален турнир в Кюстендил през есента сега във втория, състоял се в Етрополе, състезателките на треньора Емил Димитров отново бяха категорични в срещите си и победиха отборите на домакините, „Ботев“ (Враца) и „Пирин“ (Разлог) пак с по 3:0 гейма.

По регламент вторият и третият от тази група получават втори шанс, като продължават борбата на допълнителни квалификации. Втори остана съставът на „Пирин“, а трети е тимът на „Ботев“, като и двата състава ще участват на квалификации в края на тази седмица. Все още обаче не са определени окончателно градовете – домакини на квалификациите.

Регламентът предвижда за девойки старша възраст на държавните финали да участват осем отбора. Така до момента квоти са взели съставите на ЦСКА и „Левски“ от първа група, „Марица“ (Пловдив) от втора група, „Велбъжд“ от трета група, „Казанлък Волей“ от четвърта група и ЙЕБ (Шумен) от пета група.

 

Снимката: Девойките старша възраст на „Велбъжд“

Spread the love