Роднините и приятелите на Отвертката: Искаме убийците да бъдат върнати в ареста: Братовчедът на убития гард на Галеви, Кристиян: Полицията остави Карастоянови да скрият острието, с което е убит Ники

Filed under: Дупница |

 

Стоматолозите направиха подписка в защита на колегата си д-р Владимир Карастоянов, изписаха сина му Николай от болницата

65-01-82 -uli-1 copy

Искаме извършителите на убийството на Николай да бъдат върнати в ареста. Настояваме компетентните органи и държавата, ако това може да се нарече държава, защото България е една шега, една държава шега, да заработи. Това са убийци и не искаме те да са сред нас. Беше отнет един човешки живот, убит бе човек на 27 г. Има трима извършители, които са на свобода. Това заяви на импровизиран митинг пред община Дупница вчера една от роднините на Николай Радев – Отвертката, който преди няколко дни бе убит в заведение „Колата” в града. В шок сме, още не можем да повярваме, че Ники го няма, а сега пуснаха убийците, коментираха близките.

65-01-82 222

30-ина роднини и приятели на бившия гард на Братя Галеви се събраха пред общината в знак на протест срещу освобождаването от ареста на д-р Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван, което стана с решение на Софийски апелативен съд в четвъртък следобед. Искаме извършителите на убийството да бъдат заключени, заяви сестрата на съпругата на Николай Радев. Вдовицата Милена Радева също бе на площада. „За мен той беше едно прекрасно момче, слънчево, усмихнато. Много жалко, че прокуратурата освободи неговите убийци. Очаквахме да останат в ареста до последно”, каза лелята на Николай – Иванка Челенкова от село Самораново. Челенкова каза още, че в нощта на убийството веднага отишла в болницата, където станала свидетел на странни според нея неща. „Има нещо нередно. Един път линейката с трупа тръгва към Кюстендил, след което се връща тайно от Невестино отново в Дупница. Молих се на екипа да ме допусне да видя дали наистина това е Николай, но не ми разрешиха. Има някаква грешка, ако е извършено нарушение, е станало тук”, смята  Иванка. 65-01-82 nikolai k

„До убийството се стигна заради прищевките на едно малко момиче, истината за което беше изопачена. Истината е, че Владимира постоянно преследваше Николай. Аз съм бил свидетел на много сцени по заведенията, в които е излизал братовчед ми. Тя постоянно му досаждаше, постоянно го следеше. Където седнеше той, сядаше и тя”, каза Кристиян Йорданов – първи братовчед на Радев. Кристиян определи освобождаването на Карастоянови като куриоз. „Освобождаването на тримата му убийци е един от поредните куриози на нашата законодателна система. Не може, след като отнемаш човешки живот, ти да бъдеш освободен след 10 дни. При положение че има свидетели и са описали точно какво се е случило. Ако питате мен, изобщо не трябва да има дело, а по бързата процедура да бъдат осъдени и да им се даде най-тежкото наказание”, допълни братовчедът. Според него в нощта на кървавото меле полицията не е действала адекватно и така острието, с което е извършено убийството, е било скрито от извършителите. „Полицейските органи не са се задействали веднага, оставили са им време да прикрият доказателствата. Това не може да се случи в една нормална държава”, категоричен е Кристиян.

Николай нямаше нужда да изнасилва, Владимира бе вманиачена по него, заяви една от приятелките на убития.

65-01-82 otvert

Стана ясно, че за протеста пред сградата на общинската администрация в Дупница не е издавано разрешително. Очаква се подобни протестни действия да има и пред сградата на апелативния съд в София. Близките на Николай Радев стартираха и онлайн подписка, която смятат да предоставят на главния прокурор Сотир Цацаров. В пуснатата в интернет пространството петиция в памет на Николай Радев пише: „Моля представителите на властта – т.нар. прокуратура – незабавно да върне убийците на Николай Радев в ареста. Не желаем да се разхождат сред нас, докато не приключи разследването”.

Междувременно стана ясно, че анестезиологът д-р Николай Карастоянов е бил изписан от общинската болница в Дупница, където се лекуваше от кървящи хемороиди, няколко часа след решението на Апелативния съд, по време на дежурство на д-р Злати Величков. При изписването е имало служители на полицията, които са отвели Карастоянов. От вчера той е под домашен арест, а баща му и брат му са с мярка „подписка”.

Както писахме, д-р Николай Карастоянов постъпи по спешност за лечение в болницата в неделя, броени дни, след като бе арестуван. Впоследствие се появиха и предположения, че може да се наложи да бъде опериран. Появи се и информация, че той няма завършена специалност по анестезиология. В тази връзка в четвъртък представител на Районната здравна инспекция в Кюстендил и е извършил проверка на документите на д-р Карастоянов в общинската болница, като не е установила нарушения и нередности в тях.

Вчера пък се разбра, че в Дупница е стартирала подписка на стоматолозите в подкрепа на д-р Владимир Карастоянов. Решението за това е взето на събрание на браншовата структура, проведено, след като съдът реши да освободи арестувания зъболекар.

Снимките:

1 Част от протестиращите, сред които са лелята на Радев Иванка Челенкова, братовчедът Кристиян и сестрата на съпругата му Милена.

2 Д-р Владимир Карастоянов и синът му Иван след излизането им от съдебната зала.

3 Д-р Николай Карастоянов

4 Николай Радев

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love