Сергей Станишев удари на камък в Перник: „Стомана” го отряза за парите за „Миньор”

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Лидерът на БСП посети вчера предприятието, от ръководството поискаха по-евтин ток за индустрията

65-06-01 Stanichev- JivkovЛидерът на БСП Сергей Станишев вчера след обяд посети пернишкото предприятие „Стомана индъстри“ и се срещна с ръководството му. На входа на предприятието Станишев, народните представители Таско Ерменков, Евдокия Асенова и Станислав Владимиров, председателят на областното ръководство на БСП Ненко Темелков и областния управител Михаил Михайлов бяха посрещнати от изпълнителния директор инж. Емил Живков. Повече от час продължи срещата, на която са обсъждани проблемите на бизнеса, работните заплати и работните места.

„Говорихме си най-вече за състоянието на „Стомана” – Перник, за работните места и заплатите на хората. От ръководството поставиха като въпрос цената на тока и търсим варианти за подобряването на цените за индустриалните потребители. Има работна група към министъра на енергетиката в диалог с големите потребители на електроенергия, НЕК и ЕСО ще се представи по-цялостен модел на ценообразуването, така че българската продукция да е конкурентоспособна, да се намери балансът между българския енергиен сектор и потребителите. На следващото заседание на енергийната комисия Таско Емренков ще покани представители на ДКЕВР да има предвидимост в ценообразуването и решенията на ДКЕВР за цената на тока. Държавата държи всеки да спазва правилата и закона, това важи за ЕРП-тата. В последните седмици се образува напрежение, защото спряха да плащат на НЕК и това не е приемливо. Затова бяха глобени от ДКЕВР и се правят проверки.

Станишев отговори на въпрос на „Вяра“ за позицията на страната ни спрямо Русия след присъединяването на Крим. „България е заинтересована от развитие на икономическите отношения с Русия. Затова България има ясна позиция за присъединяването на Крим. Всякакви крайни мерки, могат да навредят на нас“, отговори Станишев.

В Перник се говореше, че червеният лидер идва в най-голямото пернишко предприятие да търси съдействие за спонсориране на футболния отбор „Миньор“. „Очакваме такава голяма компания, каквато е „Стомана” за региона, да се ангажира с благородни обществени каузи, в това число и със спорта“, каза Станишев, като избегна конкретен отговор. Според източник от предприятието обаче ръководителите на „Стомана“ са дали уклончив отговор, като се мотивирали с тежката бизнес ситуация.

Снимката:

Станишев бе посрещнат от изпълнителния директор инж. Емил Живков.

Spread the love