На среща в Петрич пред пълна зала със симпатизанти на АБВ в южната община: Гардове сдържат русокосата фенка Валентина Георгиева да се обясни публично в любов на Георги Първанов

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Петричкият лидер на АБВ Димитър Атанасов връчки папка на експрезидента със заявленията за членство в движението на 215 души

66-05-001  Trogatelnata srechta mejdui Georgieva i Parvanov na coiato fencata mu si ostavi telefona za contact copy

Върла фенка на експрезидента Георги Първанов го чака повече от час пред заседателтната зала в събота вечерта, за да го поздрави за смелото му решение да учреди една от най-новите и  преспективни партия в България. В началото на срещата с него Валентина Георгиева му пъхна в ръцете визитката си с молба да я изслуша поне за една минутка. Експрезедентът я взе и отговори: ”След срещата ще Ви изслушам!”.

Така емоционално започна първата среща на Първанов с актива на АБВ в Петрич. Тя обаче завърши с драматичен край. Оказа се, че гардове на Първанов са предупредени за въпросната дама и в препълнената зала тя не успя повторно да се добере до своя идол. Охрана от трима яки мъже я обградиха и не дадоха шанс на младата жена да се обясни в любов. ”Не съм луда, каквато ме мислят. От години поддържаме лична коренспонденция с президента. Пиша му есемеси, на които той ми връща отговор. Сега искам да му кажа, че го обичам, пред всички. Ако се налага, ще стана пред всички в залата и ще го заявя открито. Не ме е срам от чувствата ми!”, призна пред в. ”Вяра” Валентина Георгиева. Въпреки че бе „обезоръжена” от гардовете, на Георгиева бе даден шанс от Георги Първанов с думите: ”Ако имате въпроси към мен, задайте ги на пресслужбата ми и те ще ми докладват!”, вдъхна й кураж на излизане експрезидентът.

66-05-001     Valentina Georgieva copy”Мисля, че АБВ ще измести от ролята на балансьор ДПС”, прогнозира в речта си Първанов. АБВ ще влезе в коалиция с няколко партии. Те се знаят вече, но няма да ги назова, защото ще почнат да ги мачкат и да ги купуват. Но ви обещавам до дни да ги назова. Тогава те ще станат неразделна част от АБВ. Но ви казвам, когато идете да гласувате в тъмната стаичка, да търсите бюлетината само на АБВ”, посъветва електората си Първанов. Той изрази открито позицията си към Русия. Според него, за разлика от някой, който е получил всичко от Русия, включително и образованието си, а сега се отрича, той е станал русофил през последните години. Първанов се похвали, че на срещата с Путин само за три минути е успял да върне дълг от 35 милиона, който Русия имала към България. Първанов уточни и виждането си спрямо независимостта на Украйна. ”Защо да не се признае референдумът за присъединяване на Крим към Русия?”, попита присъстващите в залата той и допълни, че това е израз на волята на народа на Крим. Първанов обясни, че не приема новото правителство на Украйна, издигнато под натиска на западните сили. Мимоходом се спря и на въпроси, зададени му от ромските представители Николай Айдаров и Филип Ангелов, присъстващи в залата, за майчинството. „Трябва да има еднакъв подход към всички, защото всички са български граждани”, бе лаконичното му обяснение.

66-05-001    Zalata s iimpatizanti copyПърванов призна, че подкрепя кмета на Петрич инж. Вельо Илиев. Това негово откровение бе по повод отрязаните проекти от правителството на БСП. ”Какъв е критерият, по който някои общини от областта са ощетени за сметка на други, които са в пъти по-малки?”. Той визира Петрич и Благоевград, които са най-потърпевшите от всички 13 в Благоевградска област. ”Нали и там живеят български граждани. Това, че кметовете на са техни, не значи, че хората трябва да са ощетени, защото най-важни са те. Не одобрявам делението на хората и няма да допусна разделение!”, закани се Първанов и се изказа изключително ласкаво за Йвайло Калфин, който не присъства в залата. ”Заставам плътно зад него. Той е човекът, който прокара българското АВБ – кирилицата, върху евромонетите. Идеята бе моя, но той я реализира”, поясни Първанов и коментира, че въпреки изключването си от БСП хората масово се включват в редиците на партията му. Първанов обяви, че движенито му е успешно, защото е с идея да съхрани българщината. Той и екипът му дадоха заявка и да „систематизират всички неудачни кадрови назначения в общината, като издигнат хора професионалисти в областите, в които са най-добри”. Първанов обеща да изкорени и наложената в момента политика да се управлява „на тъмно”.

Петричкият лидер Димитър Атанасов лично му връчи червена папка с 215 заявления за членство в АБВ, което възпламени залата с аплодисменти.

Снимките:
1 Валентина Георгиева дава визитката си на Георги Първанов и иска да й се обади.
2 Валентина Георгиева
3 Залата със симпатизанти

Spread the love