54 % от избирателите гласуваха на балотажа в сапаревобанското село: Лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня Калин Гелев: Йордан Камджилов ще спечели изборите в Овчарци, Мая Манолова лъже, че е осигурила 62 000 лв. за стадиона

Цялата държавна машина беше срещу нас, твърди общинският съветник

66-03-81 12 copy54 % от имащите право на глас дадоха вота си на вчерашните частични избори за кмет в село Овчарци, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Сапарева баня. До редакционното приключване на броя бюлетини бяха пуснали 510 от имащите право на глас 949 избиратели. „Изборният ден мина спокойно, няма подадени жалби за нарушения”, каза председателят на ОИК Александър Алащинов.

За поста на балотажа се бориха Йордан Камджилов от ГЕРБ и Йордан Куйов от „Дясна алтернатива за България – ДА за България”.

66-03-81  KALIN GELEV„Надяваме се, че нашият кандидат ще спечели, въпреки че срещу кандидатурата на ГЕРБ в Овчарци бе изправена цялата държавна машина. Всички бяха срещу ГЕРБ. Мая Манолова между двата тура 3 пъти ходи в Овчарци. Тя твърди, че е осигурила 62 000 лв. за стадиона. Лъже най-нагло, при положение че на заседанието си в сряда Общинският съвет ще разглежда докладна записка за кандидатстване за средства по проект за изграждане на ограда и доставяне на съблекалня. Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова нагло лъже. Знаете, че ГЕРБ направи спортен клуб в Овчарци, купихме и компютърна конфигурация за читалището, която ще занесем на читалищния секретар в понеделник. Не искахме да им предоставим подаръка в петък, за да не ни упрекват”, заяви лидерът на ГЕРБ и общински съветник от партията на Бойко Борисов в курорта Калин Гелев. Той подчерта, че от формацията се надяват противопоставянето да спре и при спечелване на вота от техния кандидат да му се даде възможност да работи за селото.

66-03-81 -manolovaКакто писахме, на първия тур на 16 март не бе избран кмет. Миналата неделя Камджилов получи 152 гласа, а Куйов – 148. Припомняме още, че за поста се кандидатираха 5-има души, като другите трима са Райко Мантарков от ЛИДЕР, Веселин Сакаджийски от БСП и независимият Райчо Ранов. Изборите се наложиха, тъй като избраният на редовните избори Красимир Ранов почина по време на мандата си.

Снимките:
1 За поста на балотажа се бориха Йордан Камджилов от ГЕРБ (с микрофона)
2 Калин Гелев
3 Мая Манолова

 

 

 

Spread the love