„Балкан“ хлъзна за 3-ти път бронзовия медалист в турнира за купата „Рилски спортист“

Filed under: Спорт |

67-23-03-vasil1-Gostite v bialo...Воденият от Аце Тодоров тим на „Балкан“ отнесе с 97:74 гостуващия „Рилски спортист“ и е на косъм от второто място в Националната баскетболна лига. Ботевградчани имат актив от 32 точки, колкото има и вторият „Черно море“, но изостават в преките сблъсъци.

„Зелено-белите“ не срещнаха никакви проблеми с бронзовия медалист в турнира за националната купа и спечелиха и четирите части на срещата. В основата на успеха за домакините бе отличната им игра под коша, където те спечелиха с 14 борби повече от съперника – 37:23. „Балкан“ вкара и наглед много лесни кошове, с които обезкуражи противника си още до почивката. В тези минути над всички на паркета бе бившият играч на „Рилецо“ Иван Лилов, който разсипа гостите с 33 точки, 6 от които – тройки. Другите двама екссъстезатели на самоковци – Мартин Маринов и Александър Груев, се отчетоха съответно с 9 и 2 точки.

В лагера на „Рилски спортист“ над всички бе тежкото крило Еван Равънел с 23 точки и 9 борби, а по 14 пункта добавиха съотборниците му Йордан Бозов и Върнън Тейлър.

Новото попълнение Джъстин Грей остана по-дълго време на паркета – 20 минути, в които съумя да реализира 7 точки и даде 3 завършващи подавания.

Въпреки поражението наставникът на самоковци Росен Барчовски остана спокоен.

„Оставихме ги да се разиграят още през първото полувреме. Не спряхме едно от силните им оръжия – бързата атака. Освен това домакините спечелиха и борбата в нападение, което много натежа. В тази зала е много трудно да обърнеш резултата, когато догонваш с 16 точки на почивката.

На всички е ясно, че ни липсва Шон Барнет – най-силният ни играч. Очевидно след купата, където се бяхме прицелили в подготовката като амбиции и психология, има известен спад. Ще се извадим от тази ситуация. Спокоен съм и знам, че когато трябва, пак ще сме на ниво“, бе коментарът на специалиста.

 

На снимката: Гостите (в бяло) така и не можаха да се противопоставят на бойкия състав от Ботевград.

Spread the love