Тамбурашкият оркестър обра наградите на “Орфеево изворче”: Дъщерята на районния прокурор на Кюстендил Владимир Шейтанов – Росина, се окичи със златен медал в Стара Загора

Filed under: Общество |

Ръководителката Людмила Стоянова: Излезе ми херпес на устата заради късното награждаване, използвах всички връзки, за да осигуря безплатен транспорт, нощувка и храна

68-10-81   lusi1Тамбурашкият оркестър от Кюстендил с ръководител Людмила Стоянова стана абсолютен лауреат  на  единствения национален музикален фолклорен конкурс “Орфеево изворче” в Стара Загора. “Донесохме 6 златни и 2 бронзови отличия. В надпреварата, в която участваха над 2000 изпълнители от цялата страна, се включихме с квартет и шестима солови изпълнители”, уточни Людмила Стоянова.

Организацията по двудневния престой в Стара Загора й струвал къртовски труд. Тя използвала всичките си връзки, за да осигури безплатен транспорт, нощувка и храна на музикалните таланти за двата дни на престоя. „Награждаването го направиха малко преди 19 часа. Сега съм с херпес на устата, защото нали има изискване деца да не пътуват по тъмно. Толкова ли не можаха да го направят в по-ранен час”, каза Люси, която все още не може да изгони напрежението.

68-10-01  lusi2Иначе от 14-ото издание на конкурса нейните таланти, които са ученици от Второ основно училище “Даскал Димитри” и към читалище “Искра”, се окичиха с диплом на Орфей и статуетка “Златна лира”. Първенството те държат както групово, така и в соловото изпълнение на кюстендилските ученици. Златотото освен за квартета се дава и на двете сестри Кристиана Любенова (2-ри кл.) от 2-ро ОУ “Даскал Димитри”  и Бетина Любенова от седми клас, на дъщерята на районния прокурор на Кюстендил Владимир Шейтанов – Росина Шейтанова от пети клас като представител на читалище “Искра”, както и на Радослава Кръстева също 5-и клас и участник от самодейната институция.

Диплом на Орфей и бронзова статуетка са връчени на Гергана Йорданова от 6-и клас и третокласника Любомир Георгиев от същото училище.

“Всички деца свирят от толкова години, в който клас са. Изключение прави само Радослава Кръстева, която е отдадена на тамбурата от 2 години и половина.

Бетина пък е направо боец. Тя попадна във възрастовата група на участниците от музикалните училища и ги победи. Децата са талантливи, мотивирани, вярваме си и резултатите са налице”, доволна е преподавателката.

Тамбурашкият оркестър не пропуска “Орфеево изворче”. Миналата година не стигнали заради изява в Сунгурларе, а и поради липса на пари.

 

Снимките

2- Вдясно е преподавателката Людмила Стоянова заедно с талантливата Росина Шейтанова, дъщеря на районния прокурор Владимир Шейтанов.

2-Децата от тамбурашкия оркестър

 

Spread the love

Коментар за: Тамбурашкият оркестър обра наградите на “Орфеево изворче”: Дъщерята на районния прокурор на Кюстендил Владимир Шейтанов – Росина, се окичи със златен медал в Стара Загора

  1. На втората снимка не са децата от „Тамбурашки оркестър – гр. Кюстендил.

    https://www.facebook.com/tamburashkiorkestar

    nch_iskra@abv.bg
    2014/март/26 at 9:13 AM