Депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева направи дарение на деца с епилепсия в Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

69-07-02  DSC_0022 copyНародният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева направи дарение на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия в Благоевград. Всяко дете получи подарък и консумативи за терапевтичните часове по изобразително и приложно изкуство. ”Приела съм за своя кауза да помагам на децата с епилепсия. За съжаление те не са малко, често са изолирани от обществото и са обект на предразсъдъци. А това са прекрасни деца, които имат нужда от разбиране, грижи и много обич като всички деца”, каза Даниела Савеклиева.

Децата подариха на Савеклиева великденска кошничка, изработена от тях, и специална гривна, която да носи в знак на съпричастност към тях. ”Благодарни сме за помощта на г-жа Савеклиева, която винаги се отзовава на нашите проблеми. Тя е наш приятел от няколко години, благодарение на нейното съдействие като председател на Общинския съвет в Благоевград асоциацията получи помещение, където се провежда терапия с децата, родителите им могат да се видят, да коментират проблемите си и да си помагат заедно да ги решават”, коментира председателят на АРДЕ-Благоевград Ива Поповска.

Вчера бе отбелязан Световният ден за осведомяване на хората за епилепсията, по-известен и като Ден на лилавото. Посланието е всеки да облече нещо лилаво в знак на толерантност към хората с това заболяване. Статистиката отбелязва, че един на сто души страда от непредизвикани епилептични припадъци. В момента в терапевтичния център на асоциацията специалисти се грижат за 24 деца.

Снимката: Даниела Савеклиева направи дарение на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия в Благоевград.

Spread the love