Гимназисти от НХГ-Благоевград готвиха паеля и тортиля в Испания, вързаха мартенички на връстниците си

Filed under: Оживление |

Деветокласникът от паралелката по изобразително изкуство Ангел Вакадинов направил красив графит с текст PEACE в двора на училището домакин

72-24-01  ispania1 copy Ученици и учители от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград почерпиха опит от образователната система в Испания. Групата, начело с директора Марин Митов и пом.-директорката Даниела Китова, посети град Велверде дел Камино, област Андалусия, като инциативата била по проект „Мир у дома, мир по света”.

72-24-01  ispania2 copyУчаствахме в приготвянето на традиционни ястия от испанската кухня като паеля, тортиля, гаспачо, сангрия, обясниха  преподавателките Албена Узунова и Елица Илиева. Деветокласниците Ангел Вакадинов, Елизабет, Виктория и Теофил с голям ентусиазъм направили интересни гривнички, които разменили с участници от други страни.

Нашите ученици се представиха отлично, бяха много активни във всички дейности, които бяха организирали домакините. Те поздравиха своите нови приятели и учителите с прекрасно изпълнение на българска народна песен. Учениците бяха изработили красиви мартенички за всички участници, разказаха учителите.

72-24-01  ispania3 copy Деветокласникът от паралелката по изобразително изкуство Ангел Вакадинов направил красив графит с текст PEACE в двора на училището домакин. „Всяка буква беше изрисувана с цветовете на знамето на всяка държава, участничка в проекта. Нашите талантливи ученици изпълниха българска народна песен и испанска, а с колегите от Турция разучиха турска песен, която изпълниха по-късно”, разказа още Албена Узунова.

Благоевградската група посетила различни културни и исторически забележителности в Севилия, Велверде дел Камино и Мадрид. Разгледали и  град Уелва. Градът е световноизвестен с това, че именно от него Христофор Колумб потегля в търсене на новата земя и Индия. Посетили  музея „Муелес де лас Карабеяс”, в който видели реплики на корабите на великите откриватели, както и възстановка на пристанището от края на 15-и век.

През октомври НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде домакин на третата работна среща по този европейски проект.

Снимките:

1 и 2 Благоевградската група заедно с другите участници в проявата

3  Ангел Вакадинов направил красив графит с текст PEACE.

 

 

 

Spread the love