Заради сечта в Голо бърдо: 30 младежи викаха „оставка” под прозорците на кметицата Янакиева, Чавдар Сотиров: Единствената детска площадка над автогарата е дадена „на некакъв баровец”

Filed under: Перник |

72-02-04    IMG_5010 copyОколо 20-30 младежи между 18 и 25 години се събраха вчера пред общината в Перник на обявения протест с искане оставката на кмета Росица Янакиева и цялото общинско ръководство. 

Младежите протестираха срещу незаконното според тях изсичане на борова гора в Голо бърдо, както и срещу смяната на гранита на площада, поискаха и пълен отчет на парите, усвоени по проекта за крепостта „Кракра“.
72-02-04   protest- Valia copyНа протеста бе и Валя Георгиева, станала известна с писмото си до управляващите в страната. Валя настоява кметът Янакиева да даде пълен отчет за средствата по проекта, защото според нея направеното е за не повече от 500 000-1 млн. лв., кулата е от шперплат, а настилката на пътеките е нестабилна. Друг протестиращ пък недоволства от счупените лампи на крепостта, а Чавдар Сотиров недоволства от факта, че единствената детска площадка над автогарата е дадена „на некакъв баровец да си направи къща“.
Групата премина през площада с мегафон, от който призоваха перничани днес от 14 ч. да се съберат пред общината на масов протест за сваляне на управата.

Снимките:
1 30-ина младежи протестираха пред общината в Перник

2 Валя Георгиева поиска пълен отчет на кмета за средствата по проекта „Кракра“

Spread the love