ОбС шефът на Перник Владислав Караилиев: Протестите нямат общо със сечта, проверката не установи нарушения

Filed under: Перник |

Управителят на общинската фирма „Общински гори“ Любомир Минев: Извършва се пробирка, общо 740 куб.м от 11,8 ха ще бъдат изсечени

73-03-02 kare  KarailievПредседателят на Общинския съвет в Перник Владислав Караилиев свика пресконференция във връзка с протестите срещу изсичането на гората в Голо бърдо над града. Той обясни, че е извършена проверка от Регионалната дирекция по горите и не са констатирани нарушения. „Това, което се случва отвън, не е резултат от рязането. Целта е политическа, става въпрос за вътрешнополитически борби“, категоричен бе Караилиев.

Управителят на общинската фирма „Общински гори“ Любомир Минев обясни, че се извършва пробирка от частна фирма, спечелила миналата година обществената поръчка. Тя е с решение на Общинския съвет за продажба от корен на дървесина. Издадено е и позволително за сеч, но през зимните месеци, за да не се разбиват временните пътища до сечищата, процесът е преустановен и е продължил в началото на пролетта.

От седмица сечта е преустановена заради протестите. Общо ще бъдат изсечени 740 куб.м от 11,8 ха. Минев поясни и че на отделни места е имало незаконна сеч, като миналата година са съставени 8 констативни протокола, а от началото на тази – 4.

 

Снимката: Владислав Караилиев смята, че протестът е политически.

Spread the love