Непълнолетен и 12-год. му гадже Десислава от Разлог чакат бебе, тъщата Йорданка: Съжалявам, че го натопих пред съда

Filed under: Общество |

Младежът бе оправдан преди няколко дни, прокурорът Айше Джамбазка: Ще обжалвам, грозят го до 3 г. затвор

Бъдещата майка: Направихме го, защото се обичаме и искаме да сме заедно

Костадин Циков се похвалил на свой приятел, че вече е мъж с изцапан чаршаф

74-10-8117-годишният младеж от Разлог, който беше оправдан от съда за това, че е правил секс с 12-годишната си приятелка, е в очакване да стане баща. В момента двойката живее заедно и чака бебето да се роди след два месеца.

Връзката между Десислава Красимирова и Костадин Циков започнала преди около година. В началото ходели само на кафе, после обаче отношенията им се задълбочили, разказва 13-годишната в момента девойка. „Гаджета бяхме и се искахме. Щото се обичаме, щото искаме да сме заедно”, казва Десислава.

Младежът обаче се похвалил на свой приятел, че вече е мъж, и му дал като доказателство изцапания чаршаф. Оттам започва съдебната битка. Преди дни съдът в Разлог оправдава Костадин, а тъщата му вече съжалява, че е подала жалба срещу момчето.

„Не е било редно, понеже се обичат и това дете ще се гледа с обстоятелствата на таткото. Не говорим за циганско малцинство, говорим за българско малцинство, 9-годишно дете как е правило секс с 11-годишно дете, значи не е само в циганите това нещо”, коментира майката на момичето Йорданка.

„Беше ме много страх за него да не влезе в затвора. Казахме в делото, че е доброволно и се оказа, че е невинен”, разказва момичето.

Самият Костадин остана заключен в дома си. Казва, че не е за пред камера, но се грижи за младата си жена. Помагат им родителите. „Еми живеят си сега децата, какво можем да кажем. Сега как да кажем, те се разбират младежта и това е”, коментира бащата на Десислава Сергей.

Момичето има сестра, която още не е женена, а майка им се страхува да не последва примера й. „Притеснявам се, понеже не е за тия години да прави секс, малка е да се жени, това абсолютно не е към нашата религия, щото някои си мислят, че ние го правим това от малки”, категорична е Йорданка.

Прокуратурата ще обжалва оправдателната присъда. „Мотивът за протеста е, че са събрани достатъчно доказателства, че подсъдимият Циков е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение. Момичето извършва съвкупление на 12 години, в момента тя все още не е навършила 14 години и тя ще ги навърши април месец и в момента е бременна седмия месец”, обясни прокурорът Айше Джамбазка.

Ако окръжният съд реши, че младежът е виновен, го грози присъда до три години затвор.

 

Снимка:

Бременната Десислава

 

 

Spread the love