Чешка фирма изгражда екокомплекс и въжен град за 1 млн. лв. в парк „Лаго” в Самоков

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

За три месеца ще бъде готово най-голямото в България трасе за планинско колоездене, 18 бунгала от глина и дърво и къщички по дърветата за 6 души

74-08-01Голяма чешка фирма ще изгради в Самоков огромен въжен град и трасе за маунтинбайк в парк ”Лаго”. Инвестицията в атракциона ще надхвърли 1 млн. лв., информираха запознати. Трасето за планинско колоездене ще бъде най-голямото в България с дължина от 5,4 км и денивелация 860 м, която ще бъде постигната със специална конструкция. Въженият град ще бъде разположен на площ от няколко декара и ще бъде разделен на три нива – за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Заради голямата дължина на трасето фирмата се е заела да изгради къщички за отдих на дърветата, където спокойно ще се събират от 4 до 6 човека. Проектът предвижда още изграждането и на няколко търговски екообекта от камъни, глина и дърво. От същия материал ще бъдат изградени и 18 бунгала, които със своето вътрешно обзавеждане ще предлагат всички съвременни удобства, граничещи дори с лукса. Предвидено е строителството на огромното съоръжение да започне през месец май и да завърши през юли. За да стане това факт, инвеститорите смятат да се работи денонощно. Те са помислили и за любителите на силните усещания, за които са предвидили трасе за спускане с лодки – рафтинг, но тъй като желанието им е всичко да е екосъобразно, още обмислят как да направят така, че водите на р. Искър да се използват за този вид спорт, без да бъде нарушено природното равновесие в района.

Въпреки мащабите на проекта, инвеститорите твърдят, че цените за използването на атракционите и за нощувките в бунгалата ще са изцяло съобразени с джоба на българина. Ползването на атракционите ще става за 5 лв., а нощувка в екоселището ще струва 25 лв. на човек. За самоковци са предвидени специални отстъпки в цените, достигащи до 50 %.

Spread the love