Йордан Куйов се закле като кмет на Овчарци, съветниците дадоха картбланш на община Сапарева баня да търси 720 000 лв. за ремонт на 6 улици в Ресилово

 Екипът на градоначалника Сашо Иванов има проекти за над 15 млн. лв., в момента се подготвят два за спортни площадки на стойност 900 000 лв.

75-03-81 ULI IORDAN KUIOV copyНовоизбраният кмет на село Овчарци Йордан Куйов положи клетва вчера. 24-годишният кандидат от местната коалиция „Дясна алтернатива за България – ДА за България” подписа клетвена декларация, че ще работи в интерес на избирателите си, на извънредно заседание на Общинския съвет в Сапарева баня. За Йордан Куйов на балотажа гласуваха 311, а за Йордан Камджилов – 298 от жителите на селото.

75-03-81 uli-1 copyРезултатите от изборите се обжалват в Кюстендилския административен съд, но това не спира изпълнението на решението за встъпване в длъжност на Йордан Куйов, обяви председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Александър Алащинов.

„В Овчарци предстои завършване на канализацията, остават още 700 м, необходимо е да се подобрят автобусните спирки, водопроводът и екопътеката до водопада на р. Горица. Освен това трябва да подобрим една тоалетна в центъра на селото. Това са належащите проблеми. С помощта на хората в селото и общината ще се постарая да се справя”, каза новият управник на Овчарци.

Съветниците единодушно дадоха съгласие общината да кандидатства за финансиране по проект за реконструкция и основен ремонт на 6 улици в село Ресилово по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Проектът е на стойност 720 000 лв., със 100 % финансиране по програмата и днес ще бъде внесен в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предвижда се ремонт на  улиците „Рила”, „Любен Каравелов”, „Георги Бенковски”, „Георги Раковски”, „Родопи” и „Хан Омуртаг”.

„Общината ще препотвърди кандидатстването си по проектите, които не бяха финансирани при първото отваряне на програмата. Те са за изграждане на локална пречиствателна станция в Ресилово, основен ремонт и реконструкция на 2 улици в Овчарци и спортна площадка в Сапарева баня. Другият проект, който подготвяме, е апликационна форма за основен ремонт и реконструкция на улици в Ресилово. Това е инвестиционен проект, който общината има от 2008 г., с разрешение за строеж. Проектът е за асфалтиране, изграждане на бордюри и тротоари в горния квартал на селото и изкърпване и полагане на един пласт асфалт на ул. „Хан Омуртаг”, намираща се от главната улица до черквата. Общината има готовност при одобрение на проекта веднага да обяви конкурсите за избор на строител и надзор и да започне изграждането”, каза зам.-кметът Васил Маргин. Той поясни, че община Сапарева баня има проекти за над 15 млн. лв., изготвени преди години.

Стана ясно, че в момента се подготвят 2 проекта за спортни площадки в града на стойност около 900 000 лв. Две от тях са в училището, където се предвижда благоустрояване на целия двор. Едната от площадките е за футбол, а втората за волейбол и баскетбол. Другата площадка е за минифутбол и ще се намира в двора на бившето училище в квартал „Гюргево”.

Снимкит:

1 Йордан Куйов (вдясно) се закле, след като председателят на ОИК Александър Алащинов решението за встъпване в длъжност.

2 Съветниците единодушно гласуваха общината да кандидатства за 720 000 лв. за ремонт на улици в Ресилово.

Spread the love