Илияна Йотова в Благоевград: Социалистите са с реални шансове за първа политическа сила в Европа

Filed under: Благоевград |

79-02-0222  iotova1 copyСлед 10-годишно управление на десните политически партии за първи път социалистите имат шансове да бъдат първа политическа сила в Европейския парламент. Това заяви евродепутатът и кандидат за нов мандат в ЕП Илияна Йотова на пресконференция в Благоевград. Тя получи най-много номинации от благоевградските социалисти, поставена е на второ място в евролистата на „Коалиция за България“, първото място заема Сергей Станишев.

Според Йотова най-големият пробив, който Партията на европейските социалисти е направила през изминалия мандат, е свързан с младежката безработица. Според нея е необходимо да се смени изцяло философията в управлението на Европа, която е загубила лидерската си позиция.

Йотова изтъкна, че последните години се използва всеки повод за негативна кампания срещу българи и румънци, мери се с незаслужен двоен стандарт, което трябва да се промени.

„Друга конфигурация е необходима в Европейския парламент, а нашата листа е най-силната сред останалите политически партии”, заяви и депутатът Емил Костадинов.

Снимката:  Илияна Йотова (в средата) обяснява, че трябва да се смени изцяло философията в управлението на Европа.

Spread the love