Бизнесменът Иван Хабарджийски – Бриндо обвини общинските съветници Христо Ковачки, Злата Сотирова и Бисер Стойчев в имотна измама

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Общинските съветници увеличиха единодушно капитала на СБАЛО „Св. Мина” в Благоевград с активите, придобити по проект за 6,3 млн.

Градоначалникът Атанас Камбитов: Община Благоевград ще направи пълна ревизия на онкоболницата в Благоевград след приключване на проекта

83-03-01  ivan11 copyБлагоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийски – Бриндо обвини общинските съветници Христо Ковачки, Злата Сотирова и Бисер Стойчев в имотна измама – неправомерно придобиване на имот, наследствена съсобственост на неговата майка. Това стана по време на извънредна сесия вчера в Благоевград.

83-03-01  iv22 copyХамбарджийски показа документи, според които неговото семейство е собственик на имот в кв. „Струмско”. Твърдението си той аргументира с решение от 23.08. 2011 г., с което е възстановено правото на собственост върху имота на наследниците на Методи Ахчийски, чиито преки наследници са те. Хамбарджийски заяви, че имотът е придобит на 16.10.2013 г. при нотариус Искра Кутева чрез фалшива скица и фалшиви показания на наследници от майката на общинския съветник Христо Ковачки – Спасуна. Два дни по-късно имотът е прехвърлен на бащата на общинската съветничка Злата Сотирова. Всички документи са придвижвани от съветника Бисер Стойчев.

83-03-01  ivan3 copy„Пуснали сме жалба до Районна прокуратура – Благоевград, до Икономическа полиция, писма до председателя на ОбС Радослав Тасков и кмета Атанас Камбитов”, заяви Хамбарджийски и допълни, че с това изявление той иска да даде кураж на още 5-6 човека, които по думите му са ощетени по същата схема.

Злата Сотирова каза, че се разиграва другарски съд. Според нея нищо от казаното не е вярно. Подобни неща се доказват на друго място и пред други институции. Тя смата, че не за пръв път хора от „Струмско“ твърдят подобни неща за придобити от тях имоти, но си има закони за това.

83-03-01  ivan4 copy„Идват избори, нормално е да се пускат такива сигнали в публичното пространство. Всички в Благоевград познават Иван Хамбарджийски и знаят с какво се занимава той. Ще потърся правата си пред магистратите“, заяви Сотирова.

Общински съвет – Благоевград гласува единодушно предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за увеличаване капитала на СБАЛО „Св. Мина” с непарична вноска. Тя се изразява в сграден фонд и модерна болнична апаратура, сред която компютърен томограф, кобалтов апарат, томографска уредба и други, придобити по проект на ОП “Регионално развитие”, на който община Благоевград бе бенефициент

След изказване във връзка с изразходваните средства по онкоболницата кметът д-р Атанас Камбитов бе категоричен: „Веднага след приключването на проекта ще бъде направен пълен финансов отчет и ревизия на изразходваните средства”.

Общинските съветници дадоха съгласие кметът да одобри Подробен устройствен план – план за застрояване на местността Текето в с. Бучино и местност Цалините в землището на с. Българчево във връзка с изграждане на регионалното депо.

Д-р Атанас Камбитов обяви, че на следващата редовна сесия ще бъде внесено предложение за анексиране на концесиите, за да бъдат избегнати всякакви санкции от НАП.

Снимките:

1 Иван Хамбарджийски – Бриндо

2 Злата Сотирова заяви, че обвиненията не са верни.

3 Атанас Камбитов обяви, че община Благоевград ще направи пълна ревизия на СБАЛО „Св. Мина”.

4  Общинските съветници гласуваха единодушно за увеличаване капитала на онкоболницата с активите, придобити по проект на общината за 6,3 млн.лв.

Spread the love