Незлоблив майтап на хижа „Беласица” навръх празника Цветница: Петричка дама зевзек поднесе на Станишев неизползван презерватив, БСП лидерът: Не ме снимайте, как ще се оправдавам вкъщи

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

До края на лятото всичко с лот 4 на автомагистрала «Струма» ще е окей, увери социалист №1 в страната

84-03-81 5279_n copyЗевзек петричанка подари неизползван презерватив на лидера на социалистите Сергей Станишев на хижа „Беласица” над Петрич. Случката развесели искрено първия човек на БСП, предизвика усмивки и хората край него. Преди това Сергей Станишев бе посрещнат като месия на хижата от стотици петричани. Заедно с тях той уважи празника Цветница и пролетното пробуждане и цветята. Станишев отговори на въпросите, които вълнуват особено петричани за „отрязаните средства по програма „Региони в растеж”.

84-03-81 9976_n copy”Пари никога не са спирани! Но няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания. Ако целият фонд е 500 милиона, то бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Това, което мога да кажа към момента, е, че през юни ще се прави преглед на изпълнението на проектите. Ако има в една или друга община, която е получила одобрение от фонда, забавяне, то ще има разпределение на средства.84-03-81 Зевзек Роза подари на Станишев презерватив copy И това казвам много ясно, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Също така трябва да има известна справедливост в регионалното развитие, защото, ако погледнете в предишните 4 г., целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, които трябваше да бъдат витрини. Всичко останало беше неглижирано по един особено тежък начин. Това не бе справедливо и ние искаме сега да възстановим справедливостта”, каза Сергей Станишев. Той допълни, че това не е еднократна програма, което вече е било заявено от министъра на финансите. „Беше обявено, че всяка година ще има гаранции за този фонд, защото разликата между столицата и останалите градове е станала вече драстична”, поясни вижданията си социалист №1.

84-03-81 От ляво на дясно -Председатетеля на Сдружение Цветница  Андон Станков ,в разговор с лидера на БСП Станишев copyЛидерът на БСП направи и конкретни изводи за забавянето на лот №4 при строежа на АМ „Струма” от Кулата до Сандански. ”Разговарях по този повод и с кмета на Петрич, защото това създава доста неудобство на хората. Има забавяне на фирмата. Изпълнителната власт прави всичко възможно да ускори строежа. Защото това е сериозен проблем. Трябва да бъде разрешен с постоянен контрол върху фирмата изпълнител (гръцката „Актор”). Но не трябва да е за сметка на качеството”, изтъкна Станишев и обеща до края на лятото „всичко да е ОК”.

84-03-81 Социалистка го закичи със значка и китка здравец за успешни евроизбори copyНа въпрос дали е почнал вече да „оре” за предстоящия евровот, той отговори: ”Аз не съм спирал от години. Пътувам постоянно из страната, вчера бях в Белоградчик, в Димово, във Видин, днес съм тук и в Гоце Делчев, другата седмица в Сливен и Бургас. Но това за мен е ежедневие, за разлика от други политици!”.Той уточни, че БСП е в много добра кондиция, разбира значението на тези избори и е мотивирана да се представи мого силно.

Станишев още при пристигането си бе закичен със значка на ревера от симпатизантка и китка здравец. Стъпването му на хижата съвпадна с провеждането на силовия многобой. На поканата да участва в надпреварата по канадска борба обаче той предпочете да е в журито. ”Отдавна не съм спортувал, нека само погледам”, отклони той поканата и до края остана в ролята на страничен наблюдател.

Станишев бе посрещнат от лазарки, които му поднесоха хляб и сол. Той се разходи по поляната за кеф на многобройните му последователи, като се здрависа с насядали хора и малки деца. После, придружен от екипа си, остана пред трибуната, на която бяха официалните лица – председателят на Сдружение „Цветница” Андон Станоков, кметът инж. Вельо Илиев, директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов, двамата зам. областни Димитър Капитанов и Костадин Дурчов. Станишев бе в компанията на пиринския депутат от левицата Емил Костадинов.

Петричка зевзек дама поднесе на Станишев неизползван презерватив. ”Г-н Станишев, да Ви снимам ли как прибирате презерватива в джола си?”, попита го репортер на в. ”Вяра”, на което той отговори: ”А после у дома как да се оправдая!”, отговори шеговито той.

Така с много настроение и незлоблив смях приключи празникът Цветница, организиран от едноименното с дружение за 24-ти пореден път.

 

Снимките:

1 и 2 После, придружен от екипа си, остана пред трибуната, на която бяха официалните лица – председателят на Сдружение „Цветница” Андон Станоков, кметът инж. Вельо Илиев, директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов, двамата зам. областни Димитър Капитанов и Костадин Дурчов. Станишев бе в компанията на пиринския депутат от левицата Емил Костадинов.
3 Зевзек Роза подари на Станишев презерватив

4  От ляво на дясно -Председатетеля на Сдружение Цветница  Андон Станков ,в разговор с лидера на БСП Станишев

5  Социалистка го закичи със значка и китка здравец за успешни евроизбори

Spread the love