Спад на пътуванията за великденските празници отчитат туроператорите в Благоевград: Добринка Иванова: По традиция на Великден пътуваме със семейството извън страната, миньорът Л. Гелински: И аз искам, но парите не стигат

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

87-05-01 Добринка  със сестра си  и внучката сиСпад на пътуванията за великденските празници отчитат туроператорите в Благоевград. По думите им напоследък финансовата криза се отразява доста сериозно на джоба на нашенеца и освен нещата от първа необходимост по-голяма част от хората не могат да си позволят да отделят пари за почивка или пътуване извън граница. „Все по-малко са желаещите напоследък, които имат възможност да си резервират празнична екскурзия”, категорична е собственичката на туроператорска фирма в Благоевград Здравка Чимева. Според нея тази тенденция се наблюдава отскоро и въпреки примамливите цени на дестинации до близките ни съседки хората вече предпочитат домашния празничен уют. Въпреки това обаче сред най-предпочитаните дестинации извън страната сред благоевградчани са Македония и Албания. Там една празнична екскурзия по великденските празници излиза около 200 лв. на човек с включени две нощувки и две закуски.

Любомир Гелински от Благоевград работи като миньор в мина „Ораново” от години. Той твърди, че по-хубаво от дома по празниците няма. Въпреки това е категоричен, че ако има финансова възможност, би си позволил някакво пътуване, макар и наблизо. „Това е положението, няма начин, по цял ден се бъхтя, работя на смени и парите все не стигат. И на мен много би ми се искало да мога да си позволя да отида някъде, но със заплатата, която получавам, това просто е невъзможно”, разкрива той.

87-05-01 Любомир Гелински с дъщеря си, той е категоричен, че ако има възможност би пътувал по празницитеСемейството на Добринка Иванова от Благоевград пък почти всяка година по Великден и Коледа планува екскурзия извън страната. Добринка е пенсионерка, но споделя, че когато човек има желание за нещо, намира и начин да го постигне. „Да пътуваме някъде за празниците, за нашето семейство е традиция. Най-хубавото е това, че получавам малко по-голяма пенсия, но аз съм човек, койо много обича да пътува, важно е душата и очите на човек да са нахранени, а те се хранят с познание да ходиш и разглеждаш света”, казва тя. „Винаги водя със себе си и внучката и сестра си, така по празниците хем съм с близките си хора, хем се наслаждавам на удоволствията”, категорична е Добринка.

 

 

Spread the love