Полицейският шеф Елиан Стамболийски: Коко не е глупав, ако е напуснал домашния арест, е било с разрешение на съдията

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2Дупничанинът Николай Клисарски-Коко е под домашен арест и промяна в мярката му за неотклонение няма, каза заместник окръжният прокурор Ангел Байрактарски. По делото срещу нарочения за наркобос се явява колежката му Камелия Стефанова, която Байрактарски заместваше, докато тя беше в отпуск. Магистратът поясни, че тъй като делото срещу дупничанина е в съдебна фаза, Коко Клисарски може в някои случаи да напуска жилището си само с решение на съдията.

Digimax A50 / KENOX Q2В случая делото се води от Дияна Данаилова от Кюстендилския окръжен съд, която не бе открита за коментар.

Директорът на ОДМВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски коментира, че принципно, когато е наложен домашен арест, Коко Клисарски няма право да напуска жилището. “Това може да стане само ако е разрешил съдията. Обикновено се дават становища за напускане на жилището, ако лицето има нужда от медицински прегледи”, коментира Стамболийски. Според него едва ли дупничанинът си е позволил да напуска мястото, където живее, без съдебно разрешително. “Той не е глупав”, констатира полицейският шеф. “Ние в случая сме си свършили работа, случаят е на ниво съд и нямаме отношение”, каза още Елиан Стамболийски.

Делото срещу Клисарски е почти на финалната права. То бе образувано, след като при полицейска акция на 18 май 2012 година бе разбита нарколаборатория във вилата му в Самораново. По случая са разпитани много лица, приети са и експертизи. Заради разминавания в показанията в края на април, когато е следващото заседание, ще бъдат извършени две очни ставки между ченгета, участвали в акцията. Все още не са оповестени показанията и на двамата защитени свидетели на прокуратурата.

Снимките:

1 Елиан Стамболийски

2Съдия Дияна Данаилова

 

Spread the love