Радомирецът Симеон Идакиев пренесе кюстендилци в Страната на кафето и обяви: Търся пари за екзотични пътешествия

Filed under: Радомир |

Журналистът Симеон Идакиев прожектира филма си „Бразилия такава, каквато я видях“ пред кюстендилската публика в читалище “Братство”. Основателят на популярната поредица „Атлас” дойде в Града под Хисарлъка по покана на

местното Географско дружеството. “Търся пари и възможности да отида до екзотични места, за да мога за кратко време да направя повече филми. Бразилия е част от пътуването ми до Еквадор и Перу. Това, което показвам в Кюстендил, е мъничка част от огромната бразилска държава. Във филма съм обхванал ботаническата и зоологическа градина, има фрагменти от бита на хората”, каза Симеон Идакиев. По думите на журналиста Бразилия е уникална държава, определяйки я като огромен оазис от исторически и културни забележителности. Кадрите във филма показват старинната част и уникалната архитектура на най-големия град в Страната на кафето, футбола и самбата Рио де Жанейро.

Симеон Идакиев споделя, че Кюстендил е неговият край, въпреки че е роден в Радомир. Професионалният му път го води многократно в Кюстендил и региона. Посетил е над 120 държави на всички континенти, заснел е самостоятелно над 400 филма.

 

Снимката

 

Симеон Идакиев представи филма си за Бразилия в Кюстендил и се изненада от голямата аудитория.

 

Spread the love