Хеттрик на Васил Кръстев, два гола на Кристиян Любенов за 3:2 на „Велбъжд“ срещу „Марек“

Filed under: Спорт |

Дупничани едва с 10 деца гостуваха в Кюстендил заради „подкрепата“ на родителите за транспорта

90-23-02-krasi1-1_Velb_Marek_deca BФутболисти на „Велбъжд“ (Кюстендил) се наложиха в крайно интересен и оспорван мач с 3:2 над вечния си съперник „Марек“ от първенството при „Деца Б“. Гостите с треньор Иван Капитански пристигнаха на стадион „Странджа“ едва с 10 играчи, въпреки че групата им е двойно по-голяма, а наставникът на дупничани сподели, че това се дължи на „подкрепата“ на родителите за транспорта.

Въпреки това малките футболисти на „Марек“ се раздадоха докрай на терена, играха мъжки и само липсата на техни съотборници ги лиши от по-добър резултат.

Домакините с треньор Мартин Йорданов не стигнаха лесно до крайния успех, а на полувремето резултатът бе 1:1. Васил Кръстев се отчете с хеттрик за „Велбъжд“, като изведе своя тим първо в 12-ата минута. Кристиян Любенов, пък вкара и двете попадения за „Марек“, като изравни в 34-тата минута.

Кюстендилските футболисти обаче приложиха преса през втората част и се възползваха максимално от предимството, че са с човек повече на терена. В рамките на три минути – 48 и 51, Кръстев наниза още 2 гола във вратата на съперника, а Любенов върна едно попадение в последната минута на срещата, но за повече геройство тимът на „Марек“ нямаше време.

 

Снимката: Кюстендилци (в тъмен екип) трудно надиграха „Марек“. 

 

Spread the love