С велопоход почитат Кристина, убита преди 1 г. от пиян шофьор в Перник

Filed under: Оживление |

91-09-83Приятелите на убитата от пиян шофьор Кристина Даниелова от Перник организират велопоход в нейна памет. На 26 април се навършва година от кончината й. „Нека почетем паметта й, като излезем с велосипедите и направим масов велопоход от Кралевски път до община Перник. Подсещаме ви да купите цветя, за да оставим на злополучното място. Общината и полицията са уведомени и се надяваме да има полицейски ескорт на събитието“, пишат организаторите в социалната мрежа.

Кристина бе убита от 28-годишния Павел Иванов, който се качил зад волана на „Фолксваген Голф“ с над 2 промила алкохол в кръвта. Инцидентът стана на вътрешноградската магистрала в Перник в района на бензиностанция „Шел”. Колата на Павел поднесла и ударила велосипедистката. Девойката отхвръкнала на метри от колелото и починала на място.
Завоят при бензиностанция „Шел“ е сред най-невралгичните места в Перник. Там често стават катастрофи с фатален край. На същото място преди години в нетрезво състояние Живка Боянова с колата си отнесе покрива на друг автомобил и буквално отряза главите на трима тийнейджъри.
Заради многото жерти на завоя убиец бе издигнат параклис.

Spread the love