Тежка катастрофа с тир край Долно Уйно едва не уби сръбски шофьор, колега го извади само с охлузни рани

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Говорителката на полицията в Кюстендил: Миле Ванковски е пътувал за първи път по трасето, шофирал е с висока скорост на мокро шосе

91-04-81 katastrofa_t copyТир със сръбска регистрация се преобърна в района на селата Долно Уйно и Горановци на пътя за българо-сръбската граница. 33-годишният шофьор се отърва с уплаха и охлузни рани. От кабината на тежката машина го извадил негов колега, който карал след него и пристигнал двайсетина минути по-късно. 33-годишният Миле Ванковски пътувал за първи път по трасето и не бил наясно с опасните завои. 91-04-81 katastrofa_t (3) copyТой навлязъл в тях с висока скорост, а утежняващо ситуацията било и мокрото трасе. Превалелият краткотраен дъжд създал и хлъзгав терен, който допълнително затруднил водача. Тирът бил натоварен с вата, която трябвало да се достави до голяма фирма в столицата. Като по чудо шофьорът се отървал само с охлузвания. На място на инцидента вчера екип на полицията изчакваше кран, който да изправи преобърналата се машина.

“Най-вероятно причините за катастрофата са несъобразената с пътните условия скорост и мокрият участък”, коментираха катаджии от мястото. Говорителката на полицията Катя Табачка уточни, че инцидентът не е станал причина за затваряне на пътя и затруднение на участниците в движението.

В този участък от пътя, както и в Конявската планина, няколко водачи загубиха живота си по идентичен начин.

 

Снимките: Сръбски тир с вата се обърна на завой между две кюстендилски села.

Spread the love