Абитуриенти от Математическата гимназия в Благоевград влизат във ВУЗ без приемен изпит, Весела Митова и Кристина Петкова стават студентки след отличен успех на олимпиада

Filed under: Благоевград |

Гимназистките от Сандански Симона Илиева и Зорница Любенова първенци на олимпиадата по български език и литература

94-06-02  biologia copyАбитуриенти от Математическата гимназия в Благоевград са приети вече за студенти след отлично представяне на олимпиади. Дванайсетокласничката Весела Митова се представи отлично на 39-ата национална олимпиада по биология и здравно образование и е приета по специалност „Медицина“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Кристина Петкова също постигна висок резултат и е приета в специалност „Молекулярна биология“ в СУ. Впечатление на олимпиадата направи и десетокласничката Роза Манчева.

Призови места в различни олимпиади заеха и други ученици от Пиринско. В националния кръг по български и литература Симона Илиева от Гимназия „Яне Сандански” в Сандански и Зорница Любенова от Земеделската гимназия в курортния град са с оценки „много добър” и са сред първите в страната. Седмокласничките от Трето основно училище „Димитър Талев“ в Благоевград Йоана Мисиркова и Калина Якимова реализираха резултат съответно 88 и 83 точки от 100 възможни на националния кръг по български език и литература. В категория чуждоезиково обучение отлични резултати показаха Елена Тупарова от Природоматематическата гимназия в Благоевград, която се класира на първо място по немски език, първо място в знанията си по немски език зае и Теодора Пискова от Езикова гимназия – Благоевград. Трето място в трета възрастова група е за възпитаничката на Езиковата гимназия Румяна Кръстева, която показа отлични резултати по френски език.

Снимките“

1  Весела Митова, Кристина Петкова и Роза Манчева получиха сертификати за участие.

2 Елена Тупарова

Spread the love