Изпълнителният директор на „Марек” Ивайло Паргов: Доста треньори ни се предлагат за „А” група, ще търсим млад специалист, който желае да се развива и водещото за него да не са парите

Filed under: Спорт |

Имаме скромен бюджет, който е по-малък от този на други отбори в групата, но успяхме да обезсмислим първенството рано- рано, добави силният човек на „Бончук“

96-22-01--IMG_20131012_165550Изпълнителният директор и треньор на „Марек” Ивайло Паргов разкри, че отборът ще търси млад наставник за „А” група. Той няма нужния лиценз да води тима в елита и бе временен вариант в „Б” група, след като Румен Стоянов напусна по средата на есенния дял.

„След като теоретично влязохме в „А” група, доста треньори ни се предлагат. Не искам да се спекулира. Ще вземем най-доброто решение. Искаме да е млад наставник, който желае да се развива и водещото за него да не са парите. След като приключим първенството, ще обявим имената на старши треньора, който ще води „Марек” в „А” група. Всичко останало, което се носи в ефирното пространство, е само догадки, на които не терябва да се обръща внимание“, заяви Паргов.
„Против съм да се привличат чужденци, които започват да съдят клуба при неполучаване на една заплата. Треньорът трябва да бъде назначен за началото на подготовката. Когато има нещо официално, ще ви съобщим. Новият наставник ще реши колко от настоящите футболисти ще останат и колко ще си тръгнат. Той ще поеме и отговорността за евентуалните победи и евентуалните загуби“, добави още силният човек на „Бончук“.
„Много съм радостен от спечелената промоция. Горд съм от това, което постигнахме заедно с моя екип и момчетата. Винаги съм вярвал в тях и възможностите им. Знаете, че избягвах да говоря за „А” група, преди да сме влезли и на теория. Със сигурност обаче успехът ни не е случаен, тъй като играхме на висота във всички мачове през сезона. Имаме скромен бюджет, който е по-малък от този на други отбори в групата, но успяхме да обезсмислим първенството рано-рано. Това говори много за класата и характера ни“, заяви Паргов.
Той изказа благодарност и на феновете на „Марек”, които през целия сезон бяха близо до отбора и пътуваха и до най-далечните дестинации като Свищов, Русе, Каварна, Добрич, за да го подкрепят. Вчера стана ясно, че се предвижда спечелената промоция в елита да бъде отпразнувана официално след домакинството срещу „Спартак” (Варна) в предпоследния кръг. По всяка вероятност тогава на „Марек” ще бъде връчена и купата за шампион на „Б” група.

Spread the love