Исус Христос: Поискайте от Светия Дух да ви помага да се осъзнавате всеки път, когато ставате негативни, ЗА ДА ПОЛУЧИШ, ОЧАКВАЙ!

Filed under: Глас Свише |

96-15-81 the-miracle-of-the-loaves-and-fishНай-трудното при освобождението от негативизма е да се изправим пред истината и да признаем: „Аз съм негативен човек и искам да се променя. Не съм способен сам да го направя, но вярвам, че Бог ще ми помогне, ако Му се доверя. Знам, че ще отнеме време, но няма да се обезсърча вътре в себе си. „Бог е започнал добро дело в мен и Той ще го доведе докрай“. (Филипяни 1:6) Поискайте от Светия Дух да ви помага да се осъзнавате всеки път, когато ставате негативни. Това е част от Неговата работа. Йоан 16:7, 8 ни учи, че Светият Дух ще ни осъжда за греха и ще ни убеждава за правдата. Когато това стане, помолете Бог да ви помогне. Не си мислете, че можете да се справите сами. Облегнете се на Него. Аз се изправям пред истината и те насърчавам и ти да направиш така. Ако си болен, не казвай, че не си болен, защото това не е вярно, но можеш да кажеш: „Аз знам, че Бог ме изцелява“. Не е нужно да си мислиш: „Сигурно състоянието ми ще се влоши и ще трябва да вляза в болницата“. Вместо това си спомни: „Божията изцелителна мощ работи в мен точно сега; вярвам, че ще бъда добре“. Всяко нещо трябва да е балансирано. Това не означава да уравновесяваш позитивизма си с малко негативизъм, а да имаш „отзивчив ум“ и с готовност да се справяш с нещата, с които се сблъскваш – били те позитивни или не.

Деяния 17:11 – „И беряните бяха по-благородни от солунците, защото приеха учението с (готовност) отзивчив ум и всеки ден изследваха Писанията да видят дали то е вярно.”

Библията ни насърчава да имаме отзивчив ум. Това означава той да е отворен с готовност да приема Божията воля за нас, каквато и да е тя.

СИЛАТА НА НАДЕЖДАТА

Римляни 4:18-20 – „Авраам, за когото естествената причина за надежда беше умряла, се надяваше във вяра, че ще стане отец на много народи, според обещаното му: Толкова безбройно ще бъде потомството ти. Той не отслабна във вярата, когато си даваше сметка за пълната немощ на собственото си тяло, което беше като мъртво, понеже бе на около сто години, както и разбираше безплодието на Сарината замъртвяла утроба. Никакво неверие или недоверие не го накараха да се поклати относно (да подложи на съмнение) Божието обещание, но се укрепи и получи сила от вярата и отдаде хвала и слава на Бога.”

Ние трябва да изпитваме желание да помагаме на повече хора; да вярваме за много неща, но повече от всичко вярваме в Него; да вярваме в Исус. Невинаги сме наясно какво точно ще се случи, но то винаги ще съдейства за наше добро! Колкото по-позитивни ставаме, толкова повече се приближаваме към Бога. Бог със сигурност е позитивен и за да можем да напредваме с Него, също трябва да сме позитивни. Насърчавам те да прочетеш отново Римляни 4:18-20, където пише, че Авраам, след като прецени своята ситуация (без да пренебрегва фактите), си даде сметка (обмисли накратко) за пълната немощ на своето тяло, както и за безплодието на Сарината утроба. И въпреки че нямаше логична причина за надежда, той се надяваше с вяра. Авраам имаше твърде позитивно отношение към една много негативна ситуация!

Евреи 6:19 ни казва, че надеждата е като котва за душата ни. Надеждата е силата, която ни прави непоклатими във време на трудност. Никога не преставайте да се надявате! Защото ако го направите, животът ви ще бъде много нещастен. И ако той вече е такъв поради това, че сте изгубили надеждата си, започнете да се надявате. Започнете да очаквате. Не се страхувайте. Не мога да ви обещая, че нещата винаги ще бъдат такива, каквито на вас ви се иска. Не мога да ви обещая, че никога няма да бъдете разочаровани. Но дори и да дойдат времена на разочарование, можете да запазите своята надежда и да бъдете позитивни. Живейте на нивото на Божиите мощни чудеса! Очаквайте чудеса в живота си! Очаквайте добри неща! ОЧАКВАЙ ДА ПОЛУЧИШ! ЗА ДА ПОЛУЧИШ, ОЧАКВАЙ!

Исая 30:18 – „По тази причина Господ настойчиво чака, очаква, търси, копнее, за да се смили над вас; Той се въздига, за да ви покаже, че ви жали и обича. Защото Господ е Бог правосъден. Блажени, щастливи, благословени, за завиждане са тези, които ревностно Го чакат, търсят и копнеят за Него, за Неговата победа, за Неговото благоволение, за Неговата любов, за Неговия мир, за Неговата радост, за Неговото несравнимо, ненарушимо приятелство!”

Този стих е един от любимите ми пасажи от Словото. Ако размишляваш върху него, той ще роди невероятна надежда в теб. В него Бог казва, че Той лично търси някой, към когото да се прояви милостив (добър), но това не може да е някой с кисело отношение и негативен ум. Това трябва да е някой, който има очаквания (търси и копнее Бог да бъде добър към него или нея).

Какво са „лошите предчувствия“?

Притчи 15:15 – „Всички дни на отпадналия духом и за огорчения са зли поради безпокоителни мисли и лоши предчувствия, а онзи, който е с весело сърце, има постоянно пируване независещо от обстоятелствата му.”

ПАЗИ ЕЗИКА СИ ОТ ЗЛО!

I Петрово 3:10 – „Който желае да се наслаждава на живота и да види добри дни, добри – независимо дали е очевидно, че са такива или не, нека пази езика си от зло и устните си от измама (коварство и лъжа).”

Този стих ни показва, че насладата от живота, преживяването на добри дни и позитивният ум и изповед вървят ръка за ръка.

Няма значение колко си негативен и откога си в това положение. Знам, че това може да се промени, защото така се случи с мен. Отне ми много време, както и множество изцеления от Светия Дух, но си струваше.

Струва си и за теб!

Каквото и да става – довери се на Господа и бъди позитивен!

Снимката:

С два хляба и 5 рибки Христос ги преумножи и нахрани 5000 души без жените и децата и каза: „Всеки, който вярва в мен, може да нахрани мнозина, не само себе си. И не мислете за това какво да ядете и да пиете, защото всичко това го търсят невярващите. Първо търсете правдата и всичко останало ще ви се прибави”.

Художник: Якоб де Бекер

 

 

Spread the love

Коментар за: Исус Христос: Поискайте от Светия Дух да ви помага да се осъзнавате всеки път, когато ставате негативни, ЗА ДА ПОЛУЧИШ, ОЧАКВАЙ!

  1. Колко хубаво и вярно написано.Надеждата е прекрасно нещо но понякога може да те подведе, когато например си правиш планове и се надяваш нещо да стане а то не става.За това по -добре да не изискваме а просто да се надяваме 🙂

    ЛУ
    2014/декември/22 at 10:05 AM