Съдия-изпълнител обяви за публична продан туристически обект в Разложко: Продават за 631 299 лв. почивната станция на бизнесмена Илия Ризов в курортната местност Бетоловото

Filed under: Благоевград,Разлог |

98-02-01  почивната станция собственост на Илия Ризов.jpeg copyСъдия-изпалнител обяви за публична продан почивната станция на фирма „Прима инвест БГ”ООД в Разлог, собственост на благоевградския бизнесмен Илия Ризов. Почивната база се намира в местността Бетоловото и разполага с 10 стаи и механа. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 631 299 лв., а площта е 229 кв.м. Двуетажната масивна сграда е построена през 1939 г. и реконструирана през 1960 г., тя е една от най-старите станции в Разлог.

Това е поредната продан на имущество на бизнесмена Илия Ризов. През последните месеци неговите активи се топят като ланшния сняг под ударите на банки кредиторки. Той вече загуби луксозния си апартамент в мола в Благоевград, който беше обявен за продан на цена от 187 895 лв. Обект на публична продан бяха и шивашките му цехове. Близо 2 млн. лв. дългове тежат на врата на Илия Ризов. Единствената надежда остана ски писта „Картала“ над Благоевград, откъдето очакваше сериозни приходи. Там обаче нещата също не доведоха до желания резултат. Съоръжението е на път също да бъде обявено на публична продан заради кредита от 900 000 евро. На толкова е набъбнало задължението на Илия Ризов към Българо-американската кредитна банка, която в края на 2005 г. му отпуска кредит от 450 000 евро, за да закупи лифта от Италия. Кредитът е даден на фирмата на Илия Ризов „Прима инвест БГ” ООД, който е обезпечен с няколко недвижими имота – ниви и почивна станция в местността Бетоловото край Разлог, като за още по-стабилна гаранция е направен и особен залог на кабинковия лифт.

 

 

Spread the love