Чаровната кюстендилска лекоатлетка Никол Стамболийска със сребро от мемориалния турнир „Цветанка Христова“

Filed under: Спорт |

Женската щафета на клуб „Цвети Кирилова“ трета на „Ставрос Балтидис“ в Солун

98-23-02-krasi1-2_schafeta_leka_atlКюстендилската лекоатлетка Никол Стамболийска спечели сребърен медал от мемориалния турнир „Цветанка Христова“ в София. Възпитаничката на Цветелина Кирилова завърши в спринта на 100 метра на второ място при девойките старша възраст. Чаровната лекоатлетка даде време 12,6 секунди, като по-бърза от нея бе само Радостина Стоянова от „Локомотив“ (Русе) с 12,2 секунди. Двете момичета повториха класирането си от финала на 60 м от националния шампионат в зала в Добрич. Трета се нареди Стефани Тотева (КЛАСА) с 12.8 сек.

98-23-02-krasi1-3_Ul_Dim_leka atletikaНикол Стамболийска ще търси реванш от Радостина Стоянова на националния шампионат, който е на 13-14 май в Сливен.

Другата кюстендилка на турнира от клуб „Цвети Кирилова“, Юлияна Димитрова, завърши 5-а на 400 метра с резултат 62,9 сек. Финала спечели Каталина Георгиева от ЦСКА с 59,9 сек.

Младата лекоатлетическа школа от Града под Хисарлъка се представи достойно и на втория турнир за щафетни бягания „Ставрос Балтидис“ в Солун, Гърция.

Четворката на клуб „Цвети Кирилова“ в състав Ива Димова, Никол Стамболийска, Николина Николова и Силвия Димитрова бяга при елитните щафети на 4х400 метра и финишира на трето място с време 3:51.68 мин, като кюстендилки бяха изпреварени от националните отбори на Гърция и Румъния.

Снимките:

 

 

1  Щафетата на клуб „Цвети Кирилова“ зае трето място в Солун.

2  Юлияна Димитров завърши 5-а на 400 метра.

Spread the love