Кметът Васил Станимиров стана отличник на БЧК в Ковачевци, раздели званието с д-р Йордан Андонов

Filed under: Перник |

100-06-03 -kalishtenski_babi copyКметът на Ковачевци Васил Станимиров бе отличен със званието „отличник на БЧК”. То му бе присъдено по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Със същото звание бе отличен още д-р Йордан Андонов, а млад отличник на БЧК стана Елиза Ковачева – координатор за Перник на младежкото БЧК. Това стана на честване в Ковачевци под мотото „Моята червенокръстка история”. 100-06-03-Vasil_Stanimirov_BCHK copyГости в Ковачевци бяха Антоанета Митова – председател на областното ръководство на БЧК, Наталия Минева – директор на секретариата на ОбС на БЧК – Перник, кметът Васил Станимиров, председателят на Общинския съвет Венцислав Стефанов, комендантът на Центъра за временно настаняване на бежанците Асен Асенов, общински съветници и др.

В приветствието си Антоанета Митова призова със същия устрем да се работи за благото на хората. „Призванието идва в труден, но важен момент, когато сме показали своята съпричастност и доброта към бежанците от Сирия – хора, изпаднали в беда и настанени в Центъра за временно настаняване на територията на общината“, каза Станимиров и благодари за отличието, което получи.

За доброто настроение се погрижиха бабите от женска певческа група за народни песни „Веселие” при читалище „Георги Димитров” и групата за автентичен фолклор „Калищенски баби” от едноименното село.

Spread the love