След 6 години изгнание „Марек” влезе през парадния вход на „А“ група, наставникът Иво Паргов получи златна обувка

Filed under: Дупница,Спорт |

Проф. Шишков подари топка на „Манчестър Юнайтед”, с която припомня, че в началото на футболната си кариера именитият треньор от Острова сър Алекс Фергюсън е преклонил глава на „Бончук”

MINOLTA DIGITAL CAMERAСлед 6 години изгнание „Марек” влезе в „А” група с шампионския резултат 3:0 срещу „Спартак” (Вн) на „Бончук”.

MINOLTA DIGITAL CAMERAОколо 3000 фенове дойдоха на стадион „Бончук“, за да изгледат мача и да отпразнуват заедно с любимците си завръщането на клуба в елитната група. Футболистите получиха медали, а клубът – купа, която бе връчена от представители на БФС.

MINOLTA DIGITAL CAMERAЗа мача феновете на клуба издигнаха транспаранти по поръка на кмета на Дупница Методи Чимев с надпис: „Благодарим, момчета!”

MINOLTA DIGITAL CAMERAВеднага след края на двубоя със „Спартак” формацията на Таня Камбурова „Артпоп” поднесе поздрав на фенове и футболисти – кратко шоу, завършило с изпълнение на хита на Фреди Меркюри „Шампиони”. MINOLTA DIGITAL CAMERAВодещият на церемонията Пламен Казаков прочете писмо до клуба от проф. Шишков, в което бележитият футболен деятел поздравява Иво Паргов. От негово име Казаков му връчи златна обувка – копие на наградата на най-добрия футболист на Европа, с пожелание играч на „Марек” в най-скоро време да я спечели и червена футболна топка на „Манчестър Юнайтед”, с която припомня, че в началото на футболната си кариера и именитият треньор от Острова сър Алекс Фергюсън е прекланял глава на „Бончук”. MINOLTA DIGITAL CAMERAПисмо бе прочетено и от изпълнителния директор на „Актавис” Илия Пашов, в което той уверява, че фармацевтичната компания ще продължи да подкрепя и в бъдеще клуба. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев си припомни как са си пожелали преди година отборът да влезе в „А” група и за радост на цяла Дупница това е станало. Най-щастлив, но и същевременно тъжен бе наставникът Иво Паргов, който припомни и тъжните, и щастливите моменти от тази последна футболна година. Изпълнителният директор благодари на кмета и на „Актавис” за голямата подкрепа и посочи, че без тях отборът едва ли щеше да се пребори за елитната група.

MINOLTA DIGITAL CAMERAТържествата по повод влизането на „Марек” в „А” група се пренесоха на площад „Свобода” и продължиха до късно вечерта.

Самият мач в Дупница започна с натиск на домакините и още в 12-ата минута Крум Бибишков откри резултата. В 61-вата резервата Светослав Диков вкара за 2:0, а в 85-ата Петър Тончев оформи крайния резултат 3:0. Известно отпускане имаше сред редиците на домакините след втория гол, когато варненци имаха на няколко пъти възможност да намалят резултата, но в крайна сметка защитата се справи.
В последния кръг на „Б” група „Марек” гостува на „Монтана”.

 

 

Spread the love