Със запомнящ се спектакъл в столицата известен благоевградски състав отбелязва 60 г. юбилей: Възроденият ансамбъл „Пирин“ взриви НДК в Нощ на ансамблите, публиката аплодира на крака изпълнителите

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

103-05-01-Danislav Kehaiov copyВъзроденият благоевградски ансамбъл „Пирин” стъпи на сцената на Националния дворец на културата в столицата по-уверен от всякога и взриви многобройната публика в „Нощ на ансамблите”. „Нашите танцьори, музиканти и изпълнители създадоха неповторима атмосфера в залата, показаха своята харизма и хората възторжено ни аплодираха, станали на крака”, разказа развълнуван от успеха директорът на ансамбъла Данислав Кехайов.

Ансамбъл „Пирин” откри вчера тазгодишния салон на изкуствата в столицата. Благоевградските изпълнители излязоха на сцената заедно с още две емблеми на музикалното и танцовото изкуство – ансамблите “Филип Кутев” и “Тракия”. Трите най-големи български фолклорни състава мериха талант в „Нощ на ансамблите“.

103-05-01-PIRIN„Ние се раздадохме изцяло на публиката и самите изпълнители останаха доволни от свършената работа”, каза още Данислав Кехайов. Той бе категоричен, че ансамбъл „Пирин” е сърцат ансамбъл и това се е доказало на сцената. Изпълнителите са пленили зрителите с „Пирински полъх” по музика на Кирил Стефанов и хореография на Кирил Апостолов, „Шопчета” и „Мъже от Тракия” с хореограф Тодор Бекирски, солови и хорови песни и тяхната стихия „Шопски танц” на хореографа Кирил Дженев.

Салонът на изкуствата е единственото по рода си събитие в страната, което събира на едно място най-добрите изпълнители на автентичния български фолклор. В Нощ на ансамблите всеки от трите ансамбъла представи своя програма. На сцената излязоха над 150 души – танцьори, певци и музиканти. „Нощ на ансамблите“  ознаменува 60- годишния юбилей на ансамбъл “Пирин” и 40-годишния на ансамбъл “Тракия”. „Нощ на музеите” ще продължи да радва почитатели на българския фолклор като следваща спирка ще бъде Благоевград.

Снимките:
1  Ансамбъл „Пирин»

2 Данислав Кехайов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love