Преподавателят по история в НХГ – Благоевград Николай Куколев завоюва отличието „Учител на годината“

Filed under: Благоевград |

Учителката по народно пеене Мариана Ангелова с номинация в раздел „Изкуства и спорт“

103-03-03-kukolev1 copyПреподавателят по история в НХГ „Св.св. Кирил и Методий” в Благоевград Николай Куколев получи почетно отличие „Учител на годината“. Завоюваният приз бе в раздел „Хуманитарни науки“ на 17-ия национален конкурс на СБУ „Учител на годината“. Отличието му беше връчено на официална церемония в столицата в присъствието на министърката на образованието  Анелия Клисарова.

С номинация в раздел „Изкуства и спорт“ пък беше отличена Мариана Ангелова – учител по народно пеене в НХГ-Благоевград.

76 учители и директори бяха номинирани в традиционния  конкурс на Синдиката на българските учители. Наградите бяха раздадени в девет направления в присъствието на представители на Министерството на образованието и науката – директори, началници на отдели и експерти.

Николай Куколев е бивш зам. областен управител на Пиринско. Преди две години той участва в обучение в Китай по програма за справяне с последствията от световната икономическа криза и развитието на света след нея. Той е кандидатствал по документи в нашето Министерство на икономиката и туризма и е бил одобрен за световния форум заедно с още един българин. Китайците се борят с кризата, като работят изключително много, нещо на което тук, в България, като че ли не сме свикнали особено, сподели впечатленията си след завръщането си в България.

На 19 май Николай Куколев и Мариана Ангелова ще получат почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ лично от министър Анелия Клисарова.

Снимката: Николай Куколев и Мариана Ангелова с отличията

 

 

 

Spread the love