С антистресови топки полицията в Самоков бори катастрофите, шефът Георги Тодоров: Хванахме 22-ма шофьори без книжки

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Обявеният за издирване 62-год. Светлозар Гешов бе открит по време на акцията „Отговорно и толерантно шофиране” 

104-04-81   Акция в Самоков copyШефът на РУП – Самоков, Георги Тодоров със своите служители и ст. инспектор Тачев от ОДМВР раздаваха антистресови топки по време на акция в Самоков. Операцията „Отговорно и толерантно шофиране” е съвместна на Института за изследване, образование и развитие, отдел ”Пътна полици” и РПУ – Самоков.

104-04-81 Началник РУП Самоков Георги Тодоров copy”Подобни акции са изключително полезни. Целта на това мероприятие е превантивна. Да изострим вниманието на водачите да разберат колко е важно да бъдем толерантни на пътя. Конкретно акцентирам върху децата. За миналата година на територията на община Самоков имаме едно произшествие, свързано с деца, за тази година също е едно. Другата група водачи, към които е обърнато нашето внимание, са неправоспособните, които са опасни и невнимателни на пътя. За 2013 г. са установени 193 случая на неправоспособни водачи. За тази година до момента са 22. Управляват лица, които са под 18 г. Естествено една част от наказанията са насочени към лицето, предоставило автомобила. Насочили сме вниманието основно пред училищата, на пешеходните пътеки, на важните кръстовища. Там, където е необходимо да се помогне на дете или на група деца, дори и след учебни занимания”, каза Георги Тодоров.

Ст. инспекторът Тачев отбеляза, че всеки един водач трябва да се съобразява, когато е зад волана, и ако хората разберат целта на акцията, ще има по-малко убити на пътя.

С цел популяризиране на акцията доброволците от сдружение „Отворена младеж” Цветелина Савова и Кристин Василева раздадоха антистресови топки и призоваваха всички водачи към едно толерантно и безопасно шофиране с пожелание „Вместо агресия по пътя, да се успокояват с тях”.

Говорителят на ОДМВР София-област Мариола Маркова каза, че по време на акцията са проверени 44 моторни превозни средства, а 51 са проверените водачи. Съставен е един акт на водач на автомобил без сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

По време на операцията беше установен 62-годишният Светлозар Гешов от Самоков, обявен за общодържавно издирване, напуснал дома си на 12 май около 16 часа и оттогава бил в неизвестност. По молба на неговите близки е обявен за издирване. Служителите от група „Издирване“ при РУП – Самоков и ОДМВР – София го издириха и предадоха на семейството му.

Spread the love