Зам.-министър Атанаска Тенева: Над 2 млн. европейски пари влязоха в кюстендилските училища, разчувствах се – майка ми е от Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2Над 2 млн. и 285 хил. лева са европейските пари, влезли в кстендилски училища чрез проекти през миналата година, обяви зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева. Тя присъства на среща с директори на учебните заведения, организирана от Регионалния инспекторат по образование. Тенева получи и списък с над 20 въпроса от педагозите за нормативната база и новия закон за професионалното образование. Директорът на РИО на МОН Стела Мицова благодари на колегите си, че са се отзовали на поканата. „Убеден съм, че Тенева ще отговори изчерпателно на всички ваши въпроси. Нашата работа е децата да получат най-доброто образование и да им помогнем по-нататък да се реализират“, уточни Мицова.

Digimax A50 / KENOX Q2Атанаска Тенева е пряко свързана с Кюстендилския край. Пред педагозите тя се разчувства и сподели, че майка й била родена тук.

Според заместник-министъра вече са факт и парите за целодневната организация в средищните училища, а за 11 месеца министерството е създало важни стратегически документи. Най-важната е стратегията за учене през целия живот. Това са стъпките за  създаване на новата оперативна програма.

Три училища в областта вече работят по програма за ограмотяване на възрастни хора. „Това са хора, които едва ли ще тръгнат да покоряват образователни върхове, но се нуждаят от професионална квалификация в достатъчно приемлива степен, за да живеят нормално. Това е ниша, която не трябва да изпускаме“, каза още Тенева.

Снимките:
1-Областният управител на Кюстендил Иван Каракашки и заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева

2 -Директори на учебни заведения. На първия ред втората отляво надясно е Таня Динева – шеф на ПГИМ „Йордан Захариев“.

Spread the love