Петко от Лясковец: Не помня нищо от патакламата. Всичко ми бе като насън!

Filed under: България |

Великотърновският окръжен съд: Майка му няма да влиза в психиатрия

107-17-01-Image_4086745_126„Не помня нищо от патакламата. Всичко ми бе като насън.“ Това казал стрелецът от Лясковец Петко Савов Петков на майка си Стефанка. „И как да помни, като кръвта му течеше навсякъде“, добавя Стефанка.

Възрастната жена е била на свиждане на сина си в болницата на софийския затвор.

„Бих толкова път, а ми разрешиха да го видя само за 40 минути. Дадох му храната, която носех, поговорихме малко и това беше“, казва Стефанка Петкова. След операциите, при които му бяха отстранени бъбрекът, тънки и дебели черва, Петко още не се е възстановил и е прикован към леглото, като успявал само да сяда в него.
„А ръцете му са целите надупчени от куршумите“, избухва в плач майката.

Великотърновският окръжен съд окончателно прекрати делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец Стефанка Савова.

Магистратите потвърдиха като законосъобразни мотивите на районния съд в Горна Оряховица, че 76-годишната жена не е обществено опасна и няма психически отклонения.

В хода на делото стана ясно, че окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Стефанка Савова, майка на 53-годишния Петко Савов Петков, който при специализирана полицейска операция в Лясковец уби един служител на МВР и рани други трима.

Решението на окръжния съд не подлежи на обжалване.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на стрелеца се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите.

 

Spread the love