Прекрасен жест на Гергана Софкова, Лиляна Попова, Катя Кардашева, Илияна Тасева и Лиляна Младенова: Евромайките в Гоце Делчев зарадваха с енциклопедии, топки и комплекти за тенис над 20 възпитаници на Дом „Иван Кюлев”

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

Сърцатите дами, възпитателите и децата веднага организираха оспорвани състезания, Гергана Софкова загуби 4 битки по канадска борба

107-06-01  сн. 51 copyНеврокопските „Евромайки” от партия „България без цензура” зарадваха с чудесни подаръци възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Иван Кюлев” в Гоце Делчев. Благотворителната инициатива бе по повод Международния ден на семейството. Сърцатата Гергана Софкова – секретар на „Евромайки”, организира за броени часове посещението. На призива й веднага откликнаха Лиляна Попова, Катя Кардашева, Илияна Тасева, Лиляна Младенова и др. 107-06-01 52 Седмокласниците Ергин Ангелов и Мустафа Джамбазов пред Таблото на победата copyЕвромайките от района многократно са посещавали Дома и не се наложи да бъдат увещавани. Децата получиха 10 интересни енциклопедии, топки за любимите им спортове – футболна, баскетболна и волейболна, федербал, комплекти за тенис на маса, огромна карамелена торта, много лакомства, поръчани от известна сладкарска фирма.

Над 20 възпитаници на Дома посрещнаха с радостни възгласи и прегръдки евромайките, които са ги радвали с подаръци и по други поводи. Децата не скриха радостта си и веднага си организираха състезателни игри, в които се включиха евромайките и възпитателите. След вечерята на децата до тъмно продължиха игрите по канадска борба и народна топка в двора с водещи участници Арда, Ергин, Стефи, Мария и Симеон. Те се чувстваха чудесно в присъствието на евромайка № 1 на Гоце Делчев Гергана Софкова, която се включи и в схватките по канадска борба, но беше победена 4 пъти под емоционалните възгласи на малчуганите.

„В две поредни години  – 2012 и 2013, Домът за деца „И. Кюлев” в Гоце Делчев завоюва престижното второ място на национални олимпиади в Благоевград, в които участваха общо 88 дома от цялата страна”, похвалиха се директорът Константин Ендрев, психологът Вангелия Зимбилева и възпитателят Румен Камишев.

Партия ББЦ в Гоце Делчев организират още няколко инициативи във връзка с предстоящите евроизбори. Днес от 16:00 ч. хората на Бареков канят на безплатно представление в градския парк всички неврокопчани на постановката „Бързи, смели, сръчни” на Благоевградския младежки театър. Освен представлението ще има и много награди за участниците. На 18 май ПП ”България без цензура” организира пикник в местността Манастирчето, като сборният пункт е пред читалището на пл. „Гоце Делчев” в града.

Инициативата на „Евромайки” – „Безплатна, правна помощ и консултации на жени и деца, пострадали от домашно насилие”, ще се провежда ежедневно в офиса на ББЦ на  бул. „Гоце Делчев” № 2.

 

Снимки

1 – Гергана Софкова (крайната вдясно) си бъбри весело с възпитаниците на дома.

2  – Седмокласниците Ергин Ангелов и Мустафа Джамбазов пред таблото на победата

 

 

Spread the love