Нерез с шест изнасилвания твърди от затвора: Невинен съм! Искам обезщетение от 500 хил. лв. от сестра си и шестата, натопиха ме

Filed under: Дупница |

Полицията ме намери в полунощ без гащи и с чисто голата до мене бабичка, признавам си само за това, изцепи са в ефира на Нова Методи Стоилков

Последната жертва баба Дена: Да гние в затвора, не мога да го гледам, отвратителен ми е

Съпругата Виолета Стоилкова: Живеехме чудесно с Методи, запозна ни вестник „Лична драма”, сестра му ни ревнува

108-01-81-786Полицаи от РПУ – Дупница ме хванаха без гащи съблечен от кръста надолу до чисто гола 60-годишна жена от моето село. Кой ги е извикал, не знам. Признавам, че изнасилих жената. Лежах в затвора 2 години. Втория път ме заключиха, че съм изнасилил 70-годишната си баба, за трети път ме обвиниха, че съм насилил свекървата на леля ми. 108-01-81 denaЧетвъртия път ме обвиниха, че съм изнасилил мащехата на майка ми, после ме натопиха за 66-годишна моя землячка, по-късно за 70-годишна и последното изнасилване на 75-годишна жена. Това разкри рецидивистът Методи Стоилков, излежаващ в момента присъда за сексуално престъпление, който се опита да докаже своята невинност в „Съдебен спор” този уикенд.

108-01-81 edБлизо 30 години от живота му минават зад решетките за шест доказани изнасилвания на възрастни жени от родното му село Крайници. Затворникът твърди, че е невинен и е жертва на сестра си, която организирала този заговор срещу него. Методи подава иск в „Съдебен спор” и настоява сестра му да му изплати обезщетение от половин милион лева. 108-01-81 iorfankaЕто какво казва Методи Стоилков пред водещата на предаването Нана: „За един месец съм на свобода, в отпуск съм, ако не е удължено прекъсването, трябва тази вечер да се прибера в затвора, защото ми предстои на 21 май нова операция. Осъден съм за 5-6 изнасилвания, някъде толкова. Да, но не съм ги извършил. От всички обвинения признавам само за едно. През 1977 година, тогава пиех много, бях млад. Може и да съм извършил, може и да не съм, но си понесох наказанието. 108-01-81 violeta stoilkovaНо от 1980 година до ден днешен бяло видело, не видях. И не бях оставен да си живея живота, защото за всичко, което станеше в село Крайници, все мен обвиняваха. Бутнаха ме в затвора без доказателства”.

Методи Стоилков е завел иск срещу сестра си и жената, заради която изтърпява шестата си поредна присъда за изнасилване. Твърди, че са го набедили и иска солидарно да му изплатят обезщетение в размер на половин милион лева.

„Първият случай на изнасилване е през 1977 г., бях на 19-20 години, разказва геронтофилът. – Вечерта с един братовчед, приятел ми беше, отидох в тях, напихме се. Спомен нямам от това, но си понесох наказанието. Обвиниха ме в изнасилване на бабичка, която живееше сама. Беше някъде на 60 години. Намират ме с нея сам към полунощ. Бил съм на земята, съблечен от кръста на долу, а тя е била гола. Кой е извикал полицията, не знам. Аз бях много пиян и не помня нищо за този случай. Тогава нямах приятелка. За първия случай лежах в затовра 2 години и половина. Бяха ми дали 5 години, но тъй като работех в мината, намалиха присъдата и излязох от затвора за две години и половина. Излизам от затвора февруари месец, март месец отивам да работя в мината като миньор. И си работя аз, и с нищо не се занимавам и само си работя. Идва полицията в работата на 7-ия месеца откакто съм на свобода и се трудя честно и ми казват ченгетата кротко: „Методи, трябва да дойдеш с нас. Ще ти обясним в полицията”. Отидох в полицията. Казват, че съм изнасилил моя роднина на 70 години. Аз бях на 23-24 години. Аз изобщо останах шокиран. Тя е свекърва на леля ми – на баща ми сестра. Нито бях хванат на място, идват в работата, взимат ме и ме вкарват в затвора. За пет години ме осъдиха. Лежах две години и половина. И пак си тръгнах на работа като бял човек. Третия път излизам от мината и ченгетата на входа. Тогава бях на 30 години и пак ме вкараха в затвора. Тогава си имах алиби. Бях си вкъщи – бяхме решили с баща ми да колим прасето. Не съм бил в дома на жертвата. Ченгетата идват сутринта в 9 часа. Идват, спират. „Методи, хайде, хайде снощи си направил пак изнасилване”. Майка ми и баща ми бяха изненадани, защото аз си бях вкъщи вечерта, не съм ходил по бабички. Казаха ми, че съм изнасилил мащехата на майка ми. Сигнала е подала леля ми. Аз ги познавах тези жени. Дадоха ми 7 години и половина решетки. Исках експертизи, исках обжалвания, но нищо, направо ме опандизиха. Само леля ми беше моят свидетел, никой друг. Излизам 1990 година с амнистията, след 5 години. Четвъртото беше 1992 година. Съдът тогава отмени присъдата. Бяха ми дали пак 9 години затвор. Затава изнасилване бях ударен по главата и бях пребит. Биячите, не помня кой, изнасилили бабичка и после ме хвърлили при нея. Бяха ме откарали на мястото на изнасилването, имаше някакви свидетели. Но там се доказа, че не съм я изнасилил, но аз съм потърпевшият. Жената беше от село Крайници. Дойде полицията. Беше на около 66 години, тя почина. Аз съм съден само от жителки на село Крайници, където живея, а аз искам да съм почтен гражданин, но получих 9 години присъда. Обжалвах пред Кюстендилския окръжен съд. По тази причина бях 1 година и половина в затвора.

Петото изнасилване е също на жена от село Крайници на 70 години. Присъда беше отменена от Върховния касационен съд с разпореждане за ново разследване. Излежах 4 години и половина. Нищо не ме свързва с тази жена. Сестра ми Венета Костадинова Нединска ме натопи, тя свидетелства срещу мен. Аз лежа в момента в бобовдолския затвор за шесто изнасилване”.

Методи Стоилков признава само едно от тях, първото. Шестото изнасилване е на жена на 75 години.

„Сам си поисках експертизи в Института по криминалистика и криминология, ДНК експертиза, косми, пръстови отпечатъци. разпит на свидетели. Това не се направи. Сестра ми сама си призна, че никога не ме е обичала като брат. Тя искаше по този начин да ме убие”, разказа Методи.

„Може би смятате, че тези, които сте изнасилили, дори половината случаи да са верни, са си го заслужавали. Винаги се смятате за невинен. В продължение на 30-40 години изнасилвания”, парира го попита психоложката Грети Иванова.

Методи Стоилков й отговори така: „Аз също съм много разочарован от това, което се случва в това село. В селото имаше човек, който също е вилнял по къщите, но защо не го задържаха. Плашил е баби. Собствената му майка, Бог да я прости, беше признала пред майка ми, че тя знае какъв син е родила – изнасилвач. Майка ми я помолила: „Добре, кажи в полицията”. А тя й отговорила: „Добре, как са си предам детето?”.

85-годишната баба Дена Стоилкова от село Крайници с ужас си спомня преживяното от 2002 г. Тя твърди, че след като е била изнасилена от Методи, е била бита от неговата съпруга. Ето какво разказа 85-годишната Дена Стоилкова пред Жоро Игнатов от „Съдебен спор”, който й гостува у дома: „Случи се. Но аз добре познавам Методи Стоилков. Вкъщи се случи изнасилването. Хората спяха, нямам свидетели. Аз ходих и на лекар. Всичко е доказано. Не ми се говори, всичко е доказано, минало, не искам да си спомням. Аз нямам никакви приказки със сестра му, тя не живее тук. Питайте другите баби, които е нападал. Аз съм шеста изнасилена в селото. Аз си знам как живея с тази мисъл. Живея много тежко, страдам”, каза в баба Дена и добави: ”Съвсем сама съм. Живея сама от 5-6 години. Аз съм шеста, изнасилена от него. Народът го плюе тука и той ще ми се оправдава. Да гние в затвора. Не мога да го гледам. Отвратителен ми е. Не ми е приятен”.

Методи Стоилков веднага се защити: „Нейната истина е излъгана. Баба Денка лъже, сестра ми Венета й е платила, за да ме вкара мен в затвора”.

Ето какво каза Виолета Стоилкова – съпруга на Методи Стоилков: „Дена е помогнала на Венета, за да вкара мъжа ми в затвора. Това е истината. Тъй като лично Венета си призна, че има ревност към брат си. Венета ревнува брат си и не може да понесе мисълта, че той трябва да има жена. Добре живеехме. Запознахме се във вестник „Лична драма”. Срещнахме се. Той дойде една вечер в Разград. Аз го чаках на автогарата лятото, но в един момент нещо при щрака в главата и реших да избягам. Отдих при мой приятел, който ми каза: Вили, тръгвай – или му кажи на човека да си ходи, или се разбери с него. Отивам си към 24 часа в моя апартамент в друг квартал и го заварвам с майка ми в хола, ядат, пият най-спокойно и си говорят. Майка ми тогава е била на около 65 години”.

Снимките:
1 Георги Игнатов и Методи Стоилков
2 Дена Стоилкова
3 Венета Нединска
4 Йорданка Андрова
5 Виолета Стоилкова

 

 

Spread the love