ДПС активисти раздават в Якоруда по 15 лв. с условието: Гласувайте за всеки друт, но не за ГЕРБ

Filed under: Гоце Делчев |

Ритуално удушено теле, заровено около Великден в двора на храма, смразява местните християни с опасенията за черна магия

pari na zaemПоходът на ДПС към Брюксел минава през зловещ натиск и гьонсуратско купуване на гласове за предстоящите евроизбори, съобщиха от смесените райони на Пиринско. Основно кампанията се води срещу ГЕРБ, тъй като БСП отдавна е харизала смесените райони на ДПС и си затваря очите пред мачкането на местното население от онбашиите на Местан и Доган. Последните сигнали за купуване на гласове са от Якоруда, където местни активисти на ДПС ходят от къща на къща и раздават по 15 лв. на всеки, който поеме ангажимент да не гласува за ГЕРБ. Страхът на ДПС лидерите от ГЕРБ е толкова голям, че те са съгласни местното население да гласува за всеки друг, дори за националистическите формации, само да не пускат бюлетини за избраниците на ГЕРБ. В Якоруда се говори под сурдинка, че в местната централа на Местан са правени предварителни анализи, на които са локализирани спорните гласоподаватели и сега те са подложени на открит натиск. Към други пък се подхожда с пари. Особен акцент в предизборната битка е да се отслаби електоралният потенциал на ГЕРБ с оглед да няма предсрочни избори, защото нагласите в района говорят, че ГЕРБ ще ги спечели и тогава благините за ДПС аристокрацията ще секнат. 

В Якоруда се носи ужасяваща мълва и за черна магия, насочена срещу християнското население, което преобладаващо подкрепя ГЕРБ. Наскоро в двора на вековния храм „Св. св. Кирил и Методий” е изровено удушено теле. Животното е било ритуално убито в дните около най-големия християнски празник Великден и според коментарите е заровено в двора на храма с нечиста цел. За зловещата находка знаят ограничен кръг хора, като повечето от тях смятат, че става дума за черна магия. По-умерените отхвърлят черната магия, но са склонни да вярват, че там са завихрени отрицателни енергии, които намаляват жизнените сили на миряните и отслабват тяхното чувство за съпротива. Християните в общината вече смятат, че в храма трябва да дойде Неврокопският митрополит Серафим, който да чете за здраве и за прогонване на нечистите сили.

 

Spread the love