Работнички от трудовата заетост разплакаха Здравка Лудачка от Дупница, унищожиха цветята пред дома й, общинари: Ще ги смъмрим, не различават цвете от плевел

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Пенсионерката ще бъде компенсирана от кметството, обещаха да й изпратят теменужки, кметът Методи Чимев бил голям естет и почитател на красивите растения 

111-08-01 735 copyРомки от трудовата заетост в Дупница разплакаха пенсионерката Здравка Лудачка, като оскубаха цветята от градинския кът до къщата й, докато чистеха улиците. Едната дъщеря на Здравка – Юлия, работи в известна адвокатска катнора в София, а другата й дъщеря е съпруга на известния художник Митко Панайотов.

Здравка от години поддържа цветен кът на улицата до дома си, който граничи с тротоари и така всички, които минават оттам, му се радват. Онзи ден обаче група работнички в усърдието да си свършат работата помляха и цветята на леля Здравка. „Всеки ден излизах да поливам цветята. Недоумявам как не им е направило впечатление, че тази част от тротоара е красиво и цветно оформена. Видях ги, че работят близо до дома ми, а по-късно като излязох, с ужас станових, че всички цветя и оградата са оскубани и унищожени”, със съзли на очи разказа за случилото се Здравка Лудачка. Пенсионерката показа бурените до оградата на съседката си, които дори не са пипнати от работниците по трудовата заетост, а хубавите цветя пред дома й са унищожени.

„Ще сигнализирам отдела по трудова заетост в общината какви пакости вършат работниците”, закани се леля Здравка.

111-08-81 78„Тези хора не разпознават ли бурените от цветята?! Уведомиха ни за случая, жената ще бъде компенсирана, а служителите ще бъдат предупредени да внимават повече в работата си”, казаха от общината.

Кметът на Дупница Методи Чимев е голям естет и много обича цветята, издадоха негови подчинени. Те припомниха, че миналата година лично е поканил съгражданите си да украсят тротоарните пространства пред домовете си и обеща общината да осигури цветя на желаещите.

Снимките:

1 Здравка Лудачка

2 Методи Чимев

Spread the love