Опасна вода: Жителите на квартал „Струмско” в Благоевград на бунт срещу ВиК шефа Петър Тунев, събират подписка

Filed under: Благоевград |

Тръбите са затлачени, от чешмите тече кал, бойлерите и пералните стават неупотребяеми

113-01-81- 0551 Tunev copyЖителите на благоевградския квартал „Струмско” скочиха срещу ВиК-Благоевград заради мръсната вода, която тече от чешмите им.

Не става и за пране, не става за миене, та камо ли за пиене. От 3 дни тече кал, а миризмата й е отвратителна, звъняха в редакцията на вестника стотици жители на благоевградския квартал „Струмско”. Хората вече събират подписки с искане да се вземат спешни мерки, а шефът на ВиК Петър Тунев, ако не може да се справи с проблема, да си подаде оставката, категорични са хората.

Проблемът с водата не е от вчера, има я, но е мръсна и негодна за пиене. Заради калната вода тръбите се затлачват, бойлерите и пералните стават неупотребяеми. Оплакаха се хората в редакцията на вестник „Вяра”

От ВиК-Благоевград отричат, че проблемите в „Струмско” са големи.

Няма опасност за здравето на хората, а случващото се е вследствие на снеготопенето, което води до повишена органика в живителната течност, разпространиха прессъобщение от ВиК-Благоевград.

Миризмата е от дезинфектантен газ хлор, уточни шефът на отдел „Контрол на водите ВиК” Марина Сапаревска.

От РЗИ-Благоевград увериха, че са взети химически проби от чешмяната вода в кв. „Струмско” и в момента извършват необходимите анализи.

Гарван гарвану око не вади и сме сигурни, че от РЗИ ще защитят ВиК. Не им пука за обикновените хора, шефовете на двете институции се подкрепят.

И докато от чешмите на хората в Благоевград тече мръсна вода, бизнесът на потребителите с бутилирана вода процъфтява, а хората се надяват някой да им помогне.

Аналогична е картината с водата и в другите квартали на Благоевград.

Опасната вода от чешмите ни трови. Последствията са разстройство, повръщане, температура. От чешмата текат опасни бактерии, които предизвикнат стомашно-чревни разстройства. Чешмяната вода е химическа бомба със закъснител. Освен това с хлорирането й тя е 20 пъти по-мръсна от изворната вода и всичко това е поради липса на професионалисти във ВиК дружествата.

Снимката: Петър Тунев

 

Spread the love