Мотоклуб „Калабак-69” – с. Самуилово стана отборен първенец на републикнското в гр. Левски

Filed under: Спорт |

114-23-02-motoУспешно завърши третият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон „Козар Белене”, град Левски, за мотоклуб „Калабак-69” – с. Самуилово, община Петрич. В рамките на 2 дни близо 90 състезатели от няколко държави премериха сили в отделните класове. Най-добрите пилоти от България, Сърбия, Румъния и Турция взеха участие в шампионата, който беше наблюдаван от над 4000 зрители.

„На официалното откриване приветствия отправиха Любка Александрова, кмет на гр. Левски, председателят на Организационния комитет за Гран при България Румен Петков и президентът на БФ „Мотоциклетизъм” Богдан Николов.

„За пореден път станахме отборен първенец. Този път спечелихме овациите в гр. Левски на мотополигон „Козар Белене”. Мартин Тодоров зае първото място в клас МХ със „Сузуки” и показа, че се намира в невероятна форма и спечели двата манша. Втори остана Юлиан Райчев с „Кавазаки”. Теодор Гигов с „Кавазаки” в първия манш падна тежко и се класира 22-ри, но впоследствие с обезболяващи лекарства отново събра сили и зае второ място, за жалост в крайното класиране с набраните точки стана пети.
14-годишният Станислав Цеклеов в МХ2 зае осмо място. Велик Кличуров зае 15-о място, Георги Геговс „Хонда” – 20-о място, Стойчо Филатов – 17-о място.
Предстои ни участие на три фронта – национален, балканиада и традиционен в Добринище. На последния ще участват Велик Кличуров, Георги Гегов и Стойчо Филатов. Юлиян Райчев и Теодор Гигов ще участват на балканиадата в Румъния. Станислав Цеклеов ще се готви в продължение на два месеца в Белгия”, сподели за в. „Вяра” Кирил Стоянов.

 

Снимка:

Момент от надпреварата.

Spread the love